Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Fiks Fare, 10 Shkurt 2016, Pjesa 2 - Investigative Satirical Show

Problemet e banesave ne Tirane

Pallatet pa shkalle emergjence dhe fikese zjarri
Problemet e banesave ne Tirane (me lejeapo pa leje). Pallatet e reja ne Tirane nuk kane shkalle emergjence, ne cdo kat duhet te kete fikese zjarri, hidranti duhet te punoje 24 ore. Bejme nje vezhgim neper pallatet e kryeqytetit.
Plane te pallateve pa shkalle emergjence
Intervisteme administratore pallatesh
Intervistë me zonjën Mynyre Palamani administratore e tre pallateve. Tregon se pallatet qe ajo adminsitron nuk kane hidrante edhe nje qe i kishte i kane vjedhur tubat, janë pa sistem mbrojtës nga zjarri. Gjithashtu tregon se nese vjen zjarrfikesja eshte e veshtire qe te hyje sepse pengohen nga parkimi i makinave përpara pallateve.
Intervistë z.Dodë Doda administrator: Të dy pallatet ku jam adminstrator nuk ka asnjëlloj mbrojtje nga zjarri. Në të dy pallatet jetojnë rreth 300 banorë. Nuk asnjë dritare për dalje të tymit në rast zjarri.
Intervsite me z.Shkëlqim Goxhaj drejtor i shërbimit zjarrëfiks Bashkia Tiranë: ne rastet e zjarrit kur kemi shkuar kemi përdorur mjetet tona dhe e kemi përballuar ngjarjen me mjetet tona. Nga eksperienca ime, në përqindje shumë të vogël funksionojnë hidrantet të atyre pallateve që kanë një administrim të rregullt. Nga eksperienca them se shkallët e emeregjencën në pallate nuk u shërbejnë shumë banorëve. Majfton që pallati të ketë shkallë që të mund të shfrytëzohen si për t'u ngjitur lart në tarracë ose për të zbritur poshtë. Shkallët e emergjencës janë të domosdoshme në disa institucione dhe shkolla dhe administratë ku kanë një numër të madh njerëzish. I kemi kerkuar Bashkise dhe IKMT qe te hapen baxhate e kateve te siperme te pallateve madje kemi ndërhyrë vjet te zona e Misto Mames për të hapur këto hapësira.
Interviste Sokol Demaliaj Drejtor i Drejtorisë së Standarteve Urbane dhe antikorrupsion në Ministrinë e Zhvillimit Urban: Ai tregon se me nje VKM qe kane pregatitur kompletohen të gjitha masat kondra zjarrit duke filluar që nga projektimi dhe deri te zbatimi. Do të ketë dalja emergjencëe të veçanta për ndërtesat për një numër të caktuar banorësh dhe do të ketë përforcime te daljet e emergjencës kryesore ose shkallët kryesore. Per pallatet e ndertuara tashme janë parshikuar disa masa që do të aplikohen një proçes i marrjes së lejes së ndërtimit për rinovim, por nuk ka afat kohor per kete.


This post first appeared on Video Shqip Ovidim, please read the originial post: here

Share the post

Fiks Fare, 10 Shkurt 2016, Pjesa 2 - Investigative Satirical Show

×

Subscribe to Video Shqip Ovidim

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×