Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Gripi është më i rrezikshëm se e kemi menduar, shkakton sulm në zemër

Gripi rrit rrezikun gjashtë herë më shumë për sulm në zemër vetëm javën e parë pasi që jeni diagnostifikuar më të. Kështu ka treguar një studim i ri.

Të ngjashme mund të lexoni:

  • Jini të kujdesshëm! Njihuni me shkaqet pse ju mpihen duart
  • Dhimbje të padurueshme gjatë ciklit menstrual? Kjo është zgjidhja ideale

Hulumtuesit kanë konfirmuar lidhjen e sulmit në zemër dhe organeve respiratore momentin që sëmuremi me grip.

Më i rrëzikshmi që shkakton këto gjëra është zbuluar se është gripi.

Gjetjet publikohen pasi që sivjet është gripi më vdekjeprurës në botë. Ku vetëm në SHBA kemi 100 të vdekur nga gripi në këtë vit që nuk i ka asnjë muaj.

Njerëzit të cilët gjatë vitit kanë grip gjashtë herë mund të pesojnë shumë shpejt sulm në zemër. Madje që në javën e parë të diagnostifikimit për herë të shtatë me grip, tërheq vërejtjen studimi i ri.

Hulumtuesit thonë se gjetjet  tyre janë forcuar. Kurse njerëzit kanë nevojë të dinë për rrezikun e madh që ju kanoset me sulm në zemër pasi i ekspozohen shumë gripërave.

Një skuadër nga Shoqata e Shëndetit Publik në Ontario në Kanada ka zbuluar “një lidhje kuptimplote” në mes të infeksioneve akute të organeve respiratorë, kryesisht influencës dhe infarktit akut.

Hulumtuesit po ashtu zbuluan që rreziku është i lartë për sulm në zemër kur infektohemi në organe respiratore nga viruse, por asnjë nuk është më i rrezikshëm se gripi.

Ekspertët me këto gjetje dëshirojnë që t’i sugjerojnë dhe paralajmërojnë të gjithë ata që semuren shpesh me grip se mund të rrezikohen me infeksion të influencës B . Infeksion i cili shkakton edhe sulm në zemër.

Prandaj, për çdo grip është mirë që të kontrolloheni të mjeku në mënyrë që ai mos të përfundojë në fatalitet.

www.lajm-shqip.com

27.01.2018

The post Gripi është më i rrezikshëm se e kemi menduar, shkakton sulm në zemër appeared first on Lajm-shqip.com.This post first appeared on Lajmi I Fundit Lajm Shqip, please read the originial post: here

Share the post

Gripi është më i rrezikshëm se e kemi menduar, shkakton sulm në zemër

×

Subscribe to Lajmi I Fundit Lajm Shqip

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×