Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Emmanuel Macron: Së shpejti ligji kundër ‘Fake News’

Debati që ende vijon mes SHBA e Rusisë provoi se lajmet e rreme apo ‘Fake News’ të prodhuara gjatë fushatave elektorale kanë ndikuar jo pak në zgjedhje.

Ndaj pas asaj që ndodhi me zgjedhjet amerikane, shtetet perëndimore po tregohen më vigjilentë përballë një rreziku të tillë.

Të ngjashme mund të lexoni:

  • Sekretet e Nepravishtës, e denjë për 100 fshatrat turistik të Shqipërisë
  • Evropë, stuhitë shkatërrojnë kontinentin, tre persona humbin jetën

Emmanuel Macron kundër ‘Fake News’.

Franca ka ndërrmarrë hapin e parë.

Presidenti Emmanuel Macron ka deklaruar se së shpejti do të prezantohet një ligj kundër përhapjes së “fake news”.

Ne do të ndryshojmë sistemin tonë ligjor për të mbrojtur jetën demokratike nga lajmet e rreme.

Gjatë periudhës së zgjedhjeve, në internet, përmbajtja nuk do të ketë më të njëjtat rregulla,-tha kreu i Elizesë.

Legjislacioni i propozuar gjithashtu do të ndryshojë rolin e mbikëqyrësit francez tha Macron.

Që kur është zgjedhur, 40 vjecari  Macron ka kritikuar shpesh herë dhe fort median ruse.

Këto kritikime kanë ardhur për dezinfomim rreth tij me lajme të përcjella në median sociale gjatë presidencialeve në Francë.

Por hapat ligjore të Francës e çojnë në një nivel të ri luftën me lajmin e rremë.

www.lajm-shqip.com

04.01.2018

The post Emmanuel Macron: Së shpejti ligji kundër ‘Fake News’ appeared first on Lajm-shqip.com.This post first appeared on Lajmi I Fundit Lajm Shqip, please read the originial post: here

Share the post

Emmanuel Macron: Së shpejti ligji kundër ‘Fake News’

×

Subscribe to Lajmi I Fundit Lajm Shqip

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×