Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Blood and Money (2020)

 English Here

Korte Inhoud 

Jim Reed, een gepensioneerde veteraan, is op jacht in het achterland van Allagash in Noord-Maine. Hij schiet per Ongeluk Een Vrouw dood, die een plunjezak met daarin een grote som geld bij zich had. De zaken lopen uit de hand wanneer hij een groep criminelen tegenkomt die op zoek is naar het geld. 

 
Genre : Thriller
Land : VS

Cast

Tom Berenger : Jim Reed
Kristen Hager : Debbie

Regisseur
John Barr 


Bijschrift toevoegen
Mijn mening

I just want to get out there and bag my buck.
 
Als je Deze film zonder enige voorkennis zou beginnen kijken, zou je zweren dat je naar iets aan het kijken bent van de jaren 80. Een filmperiode waar Tom Berenger ook al meespeelde in ouderwetse misdaadprenten zoals “Someone to watch over me” of “Shoot to kill”. Deze acteur zal me altijd bijblijven als Sergeant Barnes (de meedogenloze militair met een afzichtelijk litteken die het liefst alle Vietnamezen wou uitmoorden) uit de legendarische Vietnam-film “Platoon”. Weliswaar was deze allrounder in deze oorlogsfilm een pak jonger. Tom Berenger heeft dan ook de gezegende leeftijd van 71 bereikt dit jaar. Maar dat belet hem niet om alsnog door het ijzige landschap van Allagash (stadje in de regio North Maine Woods) te strompelen op zoek naar wild. 
En dat strompelen mag je dan ook letterlijk nemen. Niet alleen is het een man op leeftijd. Blijkbaar lijdt hij ook aan een vreselijke ziekte waardoor hij van tijd tot tijd bloed ophoest. Dus voor Jim Reed (Tom Berrenger) is het een zware klus om zich doorheen het dikke sneeuwdek voort te bewegen. Daarnaast draagt Jim ook nog eens een loodzware geestelijke last met zich mee. Naarmate de film vordert wordt dit duister geheim beetje bij beetje onthult. Het feit dat je hem een AA-bijeenkomst ziet bijwonen, geeft je al een idee wat de ellende heeft veroorzaakt. Een gebeurtenis waardoor deze ex-marinier een geliefd familielid verloor en de rest van zijn familie met hem elk contact weigert. Eigenlijk iets gelijkaardigs als Rayborn meemaakt in “The Silencing”. Ook toevallig dat ik deze film nog maar pas onlangs gezien heb.
Blood and money” is een vreselijk trage film. Het eerste gedeelte is een kennismaking met Jim die op zoek is naar een hert in het uitgestrekte natuurgebied. Je bent getuige van het solitaire leven dat hij leidt in zijn omgebouwde camper. En de vriendschappelijke relatie die hij heeft met de vriendelijke, niet onaantrekkelijke serveerster Debbie (Kristen Hager) in een eethuis. Een wanhopige vrouw die liefst van al dit godvergeten oord achter zich wil laten en ook haar huiselijke problemen heeft. En verder occasionele onderonsjes met een soort boswachters die registreren wie het natuurgebied betreedt of verlaat. Kortom, weinig om enthousiast over te worden. Totdat Jim het hert, waar hij zo wanhopig naar op zoek is, ontwaart. Vervolgens aanlegt en een fataal schot afvuurt. Spijtig genoeg zal er geen sappig stuk hertenvlees op zijn bord liggen tijdens de kerstdagen. Want wat blijkt: hij heeft per ongeluk een vrouw dodelijk verwond. En als blijkt dat het een lid van bende is die net een casino beroofd hebben en ze in het bezit is van een sporttas vol dollarbiljetten, dan is dat waarschijnlijk het moment dat de film actierijker en spannender zal worden.Tja, dat zou je verwachten. En dat is gedeeltelijk ook zo. Maar echt indrukwekkend of spectaculair wordt het hoegenaamd niet. Je kan dan ook niet verwachten van een gepensioneerde jager die slecht te been is, dat die zich gaat gedragen als een geslepen in-vorm-zijnde Rambo. Ik had ook de indruk dat hij steeds hetzelfde traject aflegde op een beperkte vierkante kilometer. Het voordeel is dan wel weer dat je immens kunt genieten van het idyllische sneeuwlandschap. Maar ik ben er zeker van dat de meeste kijkers een ander soort entertainment verwachtte dan mooie “National Geographic” plaatjes. Verwacht je aan idiote slechteriken die, mits ze over een bepaalde hoeveelheid intellect beschikten, met gemak deze oude knakker hadden kunnen overmeesteren. De manier waarop ze soms in de luren werden gelegd, was ronduit lachwekkend. En buiten de tas met dollarbiljetten, is Jim ook niet bepaald voor het geluk geboren. Dat merk je wel telkens hij een wapen weet buit te maken.
 

Blood and Money” zal geen blijvende indruk nalaten. Het verhaal op zich is niks nieuws. Alleen Tom Berrenger maakt indruk, gezien zijn leeftijd. Een karakterrol pur sang. Maar spijtig genoeg wisten ze dit niet ver genoeg uit te diepen. Hetgeen hem overkwam in het verleden, bleef nogal vaag. En verder kwam het actie gedeelte nogal amateuristisch over. Een middelmatige film dus. Ben je bewonderaar van Tom Berrenger, dan moet je deze vanzelfsprekend kijken. Er zijn echter betere thrillers te vinden die zich ook afspelen in een sneeuwlandschap.
Het Verdict 4/10
Links :
IMDB , Moviemeter

Dark Encounter (2019) on IMDbBlood and Money (2020) on IMDbThis post first appeared on Mening Van Een Filmfreak, please read the originial post: here

Share the post

Blood and Money (2020)

×

Subscribe to Mening Van Een Filmfreak

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×