Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Before the Fire (2020)

 

English HereKorte Inhoud 
Terwijl een wereldwijde pandemie Los Angeles overspoelt, wordt de opkomende tv-ster Ava Boone gedwongen de toenemende chaos te ontvluchten. Ze moet terugkeren naar Haar landelijke geboortestad. Ze worstelt om te acclimatiseren en te wennen aan een manier van leven die ze lang geleden heeft achtergelaten. Ondertussen trekt haar thuiskomst een gevaarlijke figuur uit haar verleden aan en die bedreigt zowel haar als haar familie, die als haar enige toevluchtsoord dient.

Genre : Drama/SF/Thriller
Land : VS

Cast

Jenna Lyng Adams : Ava Boone
Ryan Vigilant : Max Rhodes
Charles Hubbell : Jasper Boone


Regisseur
Charlie Buhler


Mijn mening


The virus has not spread there yet.
We'll go there.
We'll wait it out.
And then as soon as it's over we will come right back home.


Er is één bewonderenswaardig feit als het over de FilmBefore the fire” gaat, en dat is het profetische karakter van deze film. Het moment dat de film uitkwam in het Verenigd Koninkrijk en de VS, zaten we nog maar aan het begin van de mondiale COVID-19 pandemie zoals we die nu kennen. Niemand dacht dat het zo’n vaart zou lopen met alleen een honderdtal besmettingen in deze landen. Nu 6 maanden verder zitten we met miljoenen besmettingen en horen deze landen bij de koplopers wat betreft het aantal cases. Eigenlijk was dit het meest angstaanjagende gedeelte van de film. Het griezelig realisme en de overeenkomsten met de huidige wereld waarin we leven. Het begin van de film toont hoe paniek zich langzaam meester maakt van een land. Nieuwsberichten die langzamerhand dreigender klinken. Voorraden die uitgeput raken. Afgesloten of volgepropte autosnelwegen. Vlieghavens waar geplande vluchten geannuleerd worden. En een heleboel mensen die hun hebben en houden achterlaten omdat ze resideren in een landsgedeelte waar een virusuitbraak voor slachtoffers zorgt. In meerdere mate vergelijkbaar met situaties bij de aanvang van de COVID-19 crisis.
Net zoals iedereen, trachten Ava Boone (Jenna Lyng Adams), een bekende TV actrice, en haar vriend Kelly Rhodes (Jackson Davis), om zich naar veilige oorden te begeven en Los Angeles te verlaten. Kelly weet een vlucht te bemachtigen via een kennis, die bij hem in het krijt stond. Alleen weet hij op een sluwe manier ervoor te zorgen dat alleen Ava op het vliegtuigje zit zodanig dat ze op een meer veilige plaats de epidemie uitzit terwijl hij als journalist een opdracht voor het maken van een reportage over de pandemie afhandelt. Ava’s probleem is echter dat ze terugkeert naar haar geboortedorp, dat ze jaren geleden heeft verlaten samen met Kelly om allerhande redenen, en daar haar intrek moet nemen bij de familie Rhodes. Iets waar ze duidelijk geen zin in heeft omdat volgens haar de Rhodes familie een hekel heeft aan haar. Al bij al valt dat wel mee. De verstandhouding met haar eigen bloedverwanten daarentegen is heel iets anders. Onnodig te zeggen dat haar eigen verwanten voor de meeste problemen zorgen.
Before the Fire” is dus geen apocalyptische film waarbij de nadruk ligt op het uitbreken van een pandemie. Eenmaal dat Ava zich bij de Rhodes familie heeft gesetteld en ze, om de tijd te doden, een helpende hand toesteekt op de boerderij, transformeert de film van SF/thriller naar een doorsnee familiedrama. Zelf ben ik van mening dat het label “Fiction” achterhaald is door de huidige situatie op wereldvlak. En echt spannend kan je het niet echt noemen. Zelfs de actie kan je zonder verpinken beperkt noemen. “Before the Fire” handelt eerder over het openrijten van oude wonden uit het verleden in een land waar de wetteloosheid regeert dankzij een chaotische gezondheidssituatie. De angst om in aanraking te komen met besmette mensen die de quarantaine maatregelen links laten liggen, is het enige bewijs dat het over een mondiale besmetting gaat. Het feit dat plots burgers milities vormen en het recht in eigen handen nemen, is een gevaarlijkere situatie voor Ava. Waarom ze problemen had in het verleden met de familie Rhodes en voornamelijk met haar vader, wordt nergens uit de doeken gedaan. Een spijtige zaak want dat zou het allemaal wat begrijpelijker maken.
Ook al is “Before the Fire” een trage en weinig vernieuwende film qua verhaallijn, toch kon deze film me op een bepaalde manier boeien. En dan voornamelijk vanwege het acteren van Jenna Lyng Adams (die ook het script schreef) en Charles Hubbell. Twee rollen vol emoties. Vooral de interactie tussen Ava en Max (Ryan Vigilant) is overtuigend en brengt het positieve naar boven in een levensbedreigende situatie. Ava’s vader daarentegen is dan weer de verpersoonlijking van hoe zulke situaties het slechte in een mens naar boven kan brengen (of het slechte vergoelijken). Nee, echt slecht kan je deze film niet noemen. Alleen zou de filmposter je wel eens op het verkeerde been kunnen zetten en worden je verwachtingen niet ingelost. Verwacht geen “Contagion”-achtige film. Neen, in “Before the Fire” verschuift het epidemiologische aspect naar de achtergrond en maakt plaats voor een familiaal overlevingsdrama over trauma’s. Kwaadsprekers zouden misschien zelfs beweren dat het pandemie-gedeelte er naderhand aan toegevoegd werd om het meer een eigentijds en actueel gevoel te geven. Dat zou ik dan weer niet durven beweren.


Het Verdict 6/10
Links :
IMDB , Moviemeter

Artemis Fowl (2020) on IMDbBefore the Fire (2020) on IMDb


This post first appeared on Mening Van Een Filmfreak, please read the originial post: here

Share the post

Before the Fire (2020)

×

Subscribe to Mening Van Een Filmfreak

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×