Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

7 saker du faktiskt kan köpa under Black Friday

Inlägget innehåller annonslänkar

Vad jag avskyr med den här veckans fredag och vad som sprider sig över hela veckan är att det skapar en stress och lägger fokus på något vi egentligen borde fokusera mindre på. Black Friday är svartmålat av många för den hets det skapar och för att butikernas syfte är att slå rekord i försäljning.

Det är ingenting vi eller vår värld behöver.

Eller?

Motreaktionen av många blir ”men jag hade ändå tänkt köpa det här” eller ”det finns dem som inte har råd att handla annars”. Och plötsligt uppstår två läger – ett som vill bojkotta och ett som bara ”passar på”.

Däremellan finns en mängd konsumenter som lockas till att handla sådant det faktiskt inte alls behöver. Du kanske behövde en sak, men så är det rea och det blev tre saker – för det var ju en sån bra deal!

Och ursäkterna, hur vi rättfärdigar våra köp för oss själva, vi är förstås experter på det. Allt vi vill är ju att känna ett gott samvete. Och ingen är mer än bara människa.

Men allt jag vill är att vi ska tänka efter lite före – och komma ihåg allt det som Circular Monday kastar ljus på.

Med det sagt, tycker jag det finns sådant som är okej, eller till och med bra och smart, att fynda den här veckan! Främst med fokus på tjänster och upplevelser.

7 saker du faktiskt kan köpa under Black Friday

Adobe-paketen med 20% rabatt – ja Adobes program är svindyra, så passa på när de har rabatt. Har du redan en pågående prenumeration? Hör av dig till dem och kolla om du kan få nyttja erbjudandet ändå (ja, det kan fungera).

‣ Hotell – skriv upp dig på hotellens egna nyhetsbrev och ta del av särskilda erbjudanden de har denna vecka och under fredagen. Tips: speciellt lite lyxigare och finare hotell kan ha bra erbjudande som gör det möjligt för oss vanliga dödliga att bo hos dem!

WordPressteman med 50% rabatt hos Themeforest. Erbjudandet pågår till 2 december. Ta en titt bland utbudet och se om det är något för dig – om du tänkt att du skulle vilja ha en ny design till din WordPress-hemsida.

‣ Hemstädning! Freska som jag själv använder (finns i Sverige också) har ett erbjudande i veckan som ger 150kr rabatt – men med min kod får du just nu 500 kr / 50 eur rabatt istället: SSMKXC.

‣ Kurser & språk. Den populära kurssajten Udemy har deals den här veckan och språkappen Babbel har 50% på alla sina paket, finns bland annat spanska, franska och italienska. Kanske känner du till någon annan som erbjuder kurser? Kolla om de har rabatt!

‣ Begagnad elektronik – när du väl behöver ny telefon eller dator är det klart bättre än ny elektronik (med tanke på hur mycket som krävs för att producera en mobil eller dator). MResell har 10% den här veckan – de finns både i Sverige och i Finland.

‣ Något du ändå hade tänkt köpa. Om du ändå hade tänkt köpa något som du väntat på och behöver – ha då inte dåligt samvete över det. Köp det! Men dras inte med i lockpriserna och gå loss på sådant du inte hade tänkt köpa.

Och såklart andra typer av tjänster eller upplevelser. Kanske någon annan kurs du funderat på erbjuder ett bättre pris nu? Eller något inom träning? Eller en annan hobby du har?

Har du ett annat smart tips? Dela gärna med dig!


Och så… Handla smart, medvetet och med eftertanke – om du handlar alls. Du kan också bara låtsas som att det är vilken vecka som helst och låta bli att läsa alla hetsiga mejl och sms som trillar in… :)

❤

Inlägget 7 saker du faktiskt kan köpa under Black Friday dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

7 saker du faktiskt kan köpa under Black Friday

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×