Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Vill inte åka hem

Fyra veckor (lite drygt) har gått sen jag landade i den där lägenheten full av ensamhet i min hemstad Gällivare. Fyra Veckor som inte känns som en särskild lång tid alls.

Det enda som känns är saknande, efter honom. Såklart. Min T, min Mumin som jag så ofta kallade honom i begynnelsen.

Fyra veckor i Gällivare. Det är oceaner av tid. När kan jag senast ha hängt lika länge i den lilla stad som både är hundra procent trygg och hundra procent går mig på nerverna? Sommaren 2012 kanske? De där vilda bekymmerslösa dagarna. En tid mellan två länder, Kanada och Nya Zeeland. En högst underlig tid, ett märkligt år. Ett fantastiskt sådant och ett fruktansvärt.

Men den här veckan vaknar jag någon annanstans. Hemma hos storebror. Ungefär 24 mil söder om Gällivare, i kuststaden Luleå.

Två röster från köket väcker mig någon gång vid sju. Jag somnar om. Vaknar till smattret från tangenterna i rummet intill en timma senare. De där tangenterna som skriver några av SvDs mest hyllade ledare.

Sängen känns skönare än sängen hemma. Och på fötterna har jag yllesockar. Det var mormors tips när jag sa att jag sover oroligt. Har du sockar på dig? Ta på yllesockar! Och lovikkamössa, la hon till fast bara på skämt och skrattade gott.

Jag vill inte riktigt åka hem till Finland ännu.

Och det förstår ni väl. Ni ser ju. Jag har hamnat i NARNIA.

Så det gör jag inte heller!

Istället bokar jag om min tågbiljett, och stannar månaden ut.

Kanske hinner snön komma (det ska den faktiskt göra), Kanske Hinner löven söderöver ramla av helt innan jag är tillbaka. Kanske kommer det då tillsist i alla fall vara skönt att få ett andrum från Sverige. Det får vi se.

Inlägget Vill inte åka hem dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Vill inte åka hem

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×