Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Största utmaningen i företaget

Det här året är det första året som jag kommer ha bra koll på både på min och företagets ekonomi. Tidigare har jag gått mest på känsla och sett till att hålla utgifterna nere och med andan i halsen väntat på vad skatten för året blir och hur mycket moms jag egentligen måste betala in i efterhand. Som tur är så är jag bra på att hålla i pengarna. Skulle annars råda alla som startar företag att betala in moms regelbundet (t.ex. kvartalsvis eller månadsvis) och även förskottsskatt. Sitter just nu och väntar på vad min skatt för 2018 egentligen kommer bli… :)

Även om det gått bra så ser jag enormt mycket fram emot att ha bättre koll och veta exakt vilka pengar jag har att röra mig med. Det som dessutom är skönt är att detta år ser ut att bli betydligt bättre ekonomiskt.

Men utmaningen just nu är faktiskt Sommaren. Jag har fakturerat bra hittills (hurra!) men är rädd för att sommaren ska slå till med tre superlugna månader och att det ska göra mig stressad. Just nu har jag en större löpande kund men även där är merparten av arbetet koncentrerat under jan-april och sep-dec.

Min senaste visionboard.

Vad jag gör för att förebygga detta är dock att fokusera 1.5 timmar på sälj per vecka nu fram till semestern i juni. Och jag vet också att dagens businessvärld inte stannar till från juni till augusti. Juli må vara en ganska lugn månad, men de andra borde vara okej.

Dessutom kanske det finns några bloggare där ute som önskar få lite hjälp med att sökoptimera sina bloggar nu i sommar? Gör ett par såna uppdrag just nu och tycker det är superkul. Annars kommer jag försöka lägga sånt jobb som ger intäkter mer indirekt eller på lång sikt. Den typen av jobb är svårare att prioritera under de hektiska månaderna men passar utmärkt för lugnare sommarmånader.

Du som också frilansar eller drivet eget, hur känner du inför sommaren i år?

Inlägget Största Utmaningen i företaget dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Största utmaningen i företaget

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×