Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Fem dagar i Tyrolen

Enligt kalendern har det bara gått några dagar. Tre arbetsdagar, en helg. Fast egentligen 5 arbetsdagar för mig. Klockan ringde innan sju även lördag och söndag. Men inom mig har det gått två, kanske tre veckor. Till och med benen (hela kroppen!) känns som om de åkt skidor i fjorton dagar, inte fyra.

Och som jag saknat backarna, bergen och de snötäckta landskapen. Det är som hemma (alltså Gällivare, nordligaste norrland) upphöjt i två. Snön, men samtidigt sol. Backar som aldrig tar slut. Allt som är Alperna, Tyrolen.

Det har varit en bra resa tillsammans med Österrikes Turistbyrå och det kommer ett par inlägg från resan senare.

Bilen åker ner genom dalen, mellan granar tunga av snön som fallit tidigare i veckan. 1300 höjdmetrar ska bli 570. Det börjar skymma. Det känns i hjärtat, så som det gör när en resa tar slut. Jag stoppar ner telefonen och tittar på bergen. Berg Efter Berg efter berg. Alla små byar vi hinner passera. I varje by ett nytt kyrktorn som sträcker sig uppåt och alltid syns. Bäcken som forsar förbi bredvid vägen. Skidåkningen och upplevelserna i kroppen.

Jag tänker på människorna jag mött, från Tyrolen men också östra Österrike och södra Tyskland. Vad som får deras ögon att gnistra av passion, vilken världsbild de har. Att de inte har några som helst problem att bada bastu nakna tillsammans med män och kvinnor. Att exakt alla här lär sig åka skidor. Och att bergen för dem inte är något speciellt eller exotiskt. De bara är där, varje dag.

Nu längtar jag efter att komma hem, att gå igenom de bilder som fotats och de tankar som samlats. Planet från Innsbruck går om en timma och jag landar 00.55 inatt. 

Inlägget Fem dagar i Tyrolen dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Fem dagar i Tyrolen

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×