Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

7 weekend-tips för hösten

Hösten är en bra tid för weekendresor. Så är det bara. Själv kommer jag kliva på färjan på torsdag och åka till Stockholm för att sedan ta tåget till Örebro. Planerar också en förlängd weekend (kanske till och med två veckor, hehe) i Göteborg i oktober. Förhoppningsvis även då med färjan + tåget.

För dig som sitter och funderar på vart du ska åka iväg någonstans på en weekend i höst så kan jag rekommendera följande destinationer:

Paris

Här var jag förra året i september och vilken perfekt tid. Sensommaren började svalna uppe i Norden men Paris var ännu behagligt. Jag hälsade på Sandra och hon tog med mig runt till flera av sina favoritplatser. Njöt verkligen. Fördelen med att resa hit efter sommaren är också att det inte är riktigt lika turisttätt. Med tanke på hur populärt Paris är så är detta verkligen att föredra.

» Läs min guide till Paris

Warszawa

Det var ett par år sedan jag var här nu, men det är en riktigt bra weekend-stad. Det finns fler spännande destinationer i Polen som jag ser fram emot att besöka. Bo bra, ät gott och lär dig om kulturen och historien.

» Läs min guide till Warszawa

London

Det här är ännu ett poppis resmål som jag rekommenderar att besöka utanför högsäsongen. Jag var här i februari förra året, men skulle gärna besöka under lite härligare väder. Men, London är ganska spännande även när det regnar.

» Läs mina tips för London och spana också in de här brunch-tipsen.

Göteborg

Min svenska favoritstad. Staden dit det var tänkt att jag skulle flytta. Staden jag skulle bo i om jag bodde i Sverige. Här är alltid mysigt att hänga!

» Gå upp till Skansen Kronan
» Besök Gunnebo slott och promenera runt där
» Åk ut till havet och ta en båt till någon av öarna (kanske främst sommartid)
» Arkens spa är mitt favorit spa
» Ett besök uppe i Gothia Towers för deras räksmörgås är alltid trevligt

Borde antagligen skriva en liten guide till Göteborg också.

Haga med alla sina mysiga caféer.

Helsingfors

Kom hit, till Finland! Helsingfors har mycket att erbjuda och från Stockholm kan du enkelt ta färjan. Fråga gärna om du vill ha tips men du kan också läsa mer och få tips från de här inläggen:

» Mina Helsingfors-tips
» Tips på barer i Helsingfors

Riga

Staden för dig som vill lyxa till det och passar utmärkt en fredag-söndag. En liten stad med gångavstånd överallt, en väldigt vacker gammal stad, bra prisnivåer och många tjusiga utkiksplatser.

» Läs min guide till Riga

Milano

Har så fina minnen härifrån från förra våren när jag och min kille åkte hit, det var min 25-års present. Finns mycket trevligt att göra och se här. Italien är ju bara för ljuvligt.

» Läs min guide till Milano
» Långhelg? Besök också Lake Como över dagen!

Inlägget 7 weekend-tips för hösten dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

7 weekend-tips för hösten

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×