Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Vad är finlandssvenska och hur låter det?

Alltså, hur kan det finnas så många svenskar som inte känner till finlandssvenskans existens? Det undrar jag ibland. Som finlandssvensk är det tydligen supervanligt att svenskar börjar prata engelska med dem – för att de tror att de faktiskt inte kan Svenska. Eller kommentaren ”men gud vilken bra svenska du har!” Svenskarnas nonchalans i ett nötskal :))

Jag har förstås bekantat mig ganska väl med finlandssvenskar och finlandssvenskan under mina år här i Finland. Och jag har fnissat åt alla deras speciella ord, uttryck och uttala. Med kärlek, alltid med kärlek. Och faktiskt, så har jag också kommit att bli extremt förtjust i det. Jag är för det mesta så van att lyssna på finlandssvenskan att jag knappt tänker på det, men ibland så slås jag av hur otroligt mysigt det är med den säregna dialekten.

Men vad är finlandssvenska och varför pratar man svenska i Finland?

Det har vi pratat om i Faraway Finland-poddens 7:e avsnitt. Det kan du lyssna på här. Och för er som är nyfikna på hur finlandssvenskan låter och hur den skiljer sig från rikssvenska, finns ett smakprov i den här videon på vår facebook. Där ser ni också varför jag aldrig kommer satsa på att bli skådespelare.

Favoritvy i Helsingfors.

Inlägget Vad är finlandssvenska och hur låter det? dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Vad är finlandssvenska och hur låter det?

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×