Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Just nu…

Vaknar redan efter klockan åtta för att det är ljust och det är sommar och knappt åtta timmars sömn räcker när man sov länge natten innan. Vad händer just nu då? Det känns som att bloggläsandet droppar lite under sommaren, men ni är nog fortfarande ett gäng som kikar in här – kanske inte lika ofta men ibland? Och jag, jag har mer inspiration än någonsin.

Just nu är det alltså söndagsmorgon och jag sitter exakt precis såhär ute på vår balkong som börjar bli ganska mysig. Tomaterna växer och temperaturerna morgon och sen kväll är alldeles perfekta. Mumin sitter mittemot mig och läser en bok.

Och vad händer annars i livet, just nu?

Just nu…

* Reseplanering! Det är 5 dagar tills vi reser iväg och igår började vi boka sånt som behövs bokas inför resan. Vi har uppenbarligen båda en ganska avslappnad inställning när det kommer till resor (även om jag inombords förmodligen stressat lite mer än vad T gjort). Vi flyger till Kroatien och ska sen bila genom Bosnien-Hercegovina, Serbien och Montenegro som det ser ut just nu. Kanske en sväng in i Albanien också. Och avsluta med en vecka på en ö utanför Split. Jag tror att jag kommer få så mycket resfeber inför denna tripp, det var ett tag sen vi roadtrippade och det här är oupptäckta områden för oss. Ser fram emot det.

* Jobb! Just när jag satt och hade pengaångest över att det blivit sommar och jobbet avtagit litegrann med en betydligt lugnare mejl – så trillade det inte positiva nyheter och nya jobbuppdrag. Någon högre makt vill nog inte att jag ska ge upp mitt företagande än? ;) Har för övrigt inget jättebehov av semester utan njuter av att jobba lite och vara ledig lite om vartannat.

* SvDs papperstidning ♥ Efter det här inlägget har jag funderat en hel del – och nu har jag börjat läsa SvDs papperstidningen i appen. Och gud vad jag älskar det formatet framför alla clickbait-nyheter på tidningarnas webbsidor. Funderar nu på att signa upp för en prenumeration på den finlandssvenska HBL också – jag borde ha lite bättre koll på vad som händer i det finska samhället! Kunskap är in the end makt och jag tror nog faktiskt lite på att stötta journalistiken. Precis som Peppe skriver om här. Tack till henne och alla er som kommenterade på mitt tidigare inlägg och fick mig att tänka om litegrann.

* Fck instagram! Jag har slutat uppdatera dagligen, skippar stories och har inget intresse av att öht skrolla igenom flödet. Kanske är det bara en övergående fas men just nu lockar det mig inte alls, formatet där en bild försvinner redan nästa dag och som styrs av märkliga algoritmer. Och vet ni hur mycket tid jag plötsligt fick över? (Tid som kanske kan gå till nyheterna istället? Haha…) Det känns så fantastiskt skönt, att fokusera lite mer på det som händer istället för att dokumentera i realtid. Med bloggen är det annorlunda, den är mitt favoritsätt att skapa samtidigt som det är min dagbok och egna terapi. Och inlägget finns kvar på ett helt annat sätt.

* Materiell lycka? Känner att det blir lite högt och lågt här. Men när det kommer till prylar… Vi är ganska restriktiva med vad vi köper – mycket tack vare T. Han vill noga tänka över sina (våra) köp och inte köpa något onödigt eller överflödigt. Därför betyder också ett köp så mycket mer. Den här termosen har vi funderat på länge – hunnit känna att det finns ett behov, och nu så äntligen köpte vi den. Och då kan jag gå runt och vara lycklig i flera dagar. Om man funderar över sina köp och inte bara slentrianshoppar titt som tätt så lär man sig att uppskatta och värdera det.

Vårt hem börjar bli en fin blandning av gammalt och nytt, kvalité och IKEA. Det gillar jag.

Vad händer hos er och i ert liv, just nu?

Inlägget Just nu… dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×