Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Jag och mumin på äventyr

Vi lämnade Helsingfors i torsdags, tidig eftermiddag. Jag kämpade mig hemifrån strax efter lunch med min lilla förkylning och tog mig till mumins jobb som ligger i Vanda. Därifrån startade vi sedan och körde mot Savonlinna (Nyslott) med ett middagsstopp i Mikkeli (St Michel). Svenska namnen inom parentes. Vet inte riktigt vad som är kutym, men känner att dessa städer är så finskspråkiga att de nästan bör nämnas med sina finska namn? St Michel undrar jag för övrigt hur det uttalas, så lustigt ”svenskt” namn.

Vårt mål för kvällen var Ts kompis sommarstuga en bit utanför Savonlinna. Där spenderade vi natten innan vi sen skulle möta min familj och släktingar inne i Savonlinna. Min Mormor är ju finsk så där väntade en liten släktträff.

Allt har varit Ett Litet äventyr. Stugan var verkligen en äkta stuga, mitt ute i ingenstans, och vi sov på enkla sängar i ett litet, gammalt hus utan vatten. Såg på fotboll och hängde lite med kompisen och en söt, gammal labrador med namnet Karamelli.

Nu är vi påväg hemåt mot Helsingfors igen. Har stannat till på ett par trevliga platser längs vägen och ska strax göra ett stopp i Borgå. Har med oss mamma som är på roadtrip och hennes kusiner som senare ska flyga hemåt.

Inlägget Jag och mumin på äventyr dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Jag och mumin på äventyr

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×