Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Det lyxigaste med att vara egen

Jag vaknade redan kvart i sex igår morse och var nästan klarvaken. Corinne skrattade när jag berättade det ”så exalterad över att åka till Stockholm?” men sanningen är att jag tycker det är härligt att resa vart jag än reser. Och att resa till ställen som är bekanta, eller hemma, det är både skönt – och härligt. Så ja, lite exalterad blir jag. Kan inte riktigt koncentrera mig på något under själva avresedagen. Packar, fixar och donar, känner mig glad.

Kl 16.20 möttes vi upp på Olympiaterminalen för att ta båten till Stockholm. Eller ja, jag var där redan 15.45 och Corinne tio minuter sen, hehe. Hade en fin kväll ombord, med räkor, havsaborre, delade på en efterrätt och avhandlade viktiga ämnen som kärlek och nyheter. Jag och Corinne har inte känt varandra särskilt länge men det jag verkligen gillar med henne är att hon alltid ställer djupa och bra frågor. Älskar människor som på riktigt är intresserade av andra än sig själva. Kritik och feedback kan hon också ge. Vilket guldkorn va?

Vad jag också ville säga att det gör mig alltid så otroligt tacksam varje gång jag kan resa iväg mitt i veckan och inte behöver ta hänsyn till semesterdagar eller arbetstider. Det är min favoritgrej med det här livet. Så i morse när vi kom fram med färjan hade jag ett möte och sen tog jag tåget ut till Sigtuna.

Jag är här i Sigtuna för att avsluta fotokursen jag påbörjade i september. Då passerade jag bara snabbt med bussen genom centrum och insåg hur galet mysigt här är. Så idag åkte jag ut tidigare för att hinna upptäcka lite. Just nu sitter jag med en kaffe på Plåt Pelles café och bara njuter. Känns hur lyxigt som helst att kunna ta fredagen till att bara strosa runt i Sveriges första/äldsta stad(?), äta lunch på ett mysigt cafe, gå in i alla små butiker och promenera längs med vattnet. Ska strax gå till skolan och äta middag med fotogänget.

Jag ringde hem till Mumin innan när jag promenerade från folkhögskolan in till centrum och vi hade vårt första långa telefonsamtal helt på svenska. Det är inte bara häftigt att själv känna när man avancerar i ett språk – utan också när ens kille göra det. Kanske gulligaste saken i världen.

Det här caféet förresten, Plåt Pelles, kom hit på eftermiddagen när det var som lugnast. Och det kändes som att kliva in hemma hos någon. Ställer har bara öppet om somrarna, öppnade förra sommaren, och hela familjen verkar engagerad. En liten hund springer omkring, dottern tar betalt av mig och jag hör sen ett jaa mamma – jag har koll! Det kommer förbi folk och hälsar glatt. Och glasskiosken säljer bra i det här vädret.

Ha en fin helg

Inlägget Det Lyxigaste med att Vara Egen dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Det lyxigaste med att vara egen

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×