Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

10 lyxiga saker med att bo i Finland

Tidigare i vårvintras fick jag idén till det här inlägget, som vi sedan förvandlade till ett avsnitt för Faraway Finland. Det härliga med att bo i ett annat land är ju att man emellanåt upptäcker helt fantastiska saker som man kan ta tillvara på här, som man inte kan göra hemma (hemma i Sverige alltså). Saker som alltså gör det väldigt lyxigt att bo här – och saker som jag tror kommer förvåna många av er svenskar. Och kanske vet ni finländare inte heller att det inte är så i Sverige? Så varsågoda!

10 lyxiga saker med att bo i Finland – som du som svensk inte hade en aning om


”Att bo i Finland tycks inte vara så dumt ändå. Här listar Jennifer och Malin 10 saker som är extra lyxiga med att bo i Finland jämfört med Sverige. 10 saker du som svensk inte hade en aning om och du som finsk kan känna dig särskilt tacksam över.”

En sak vi pratar lite om är bland annat att Finland i år, 2018, utsågs till världens lyckligaste land. Känns som om jag valt helt rätt tid att bo här alltså. Resten får du höra om du lyssnar på avsnittet. Lyssna här ovan, via Soundcloud, eller i din poddapp (t.ex. iTunes, Acast eller PodBean).

Ni får jättegärna prenumerera på podden och lämna en review med några stjärnor i iTunes om ni har lust. Det skulle vi uppskatta ♥

Två till lyxiga saker

Vi försöker hålla varje avsnitt under 20 minuter. Såhär kommer ytterligare två saker jag tycker är lyxiga med Finland – som inte fick plats i podden. Båda råkar vara matrelaterade, hehe.

  • Mignon-ägg. De chokladägg man kan köpa här under påsken, som är äkta och hela äggskal som töms på ägget och fylls med choklad. I Finland är man inte mycket för stora påskägg och att frossa i kilovis med godis. Nej här har man satsat på lyx och kvalité. Mignon-äggen produceras för HAND av Fazer och är en tradition sedan 1896.
  • Det förekommer ingen fryst kyckling i Finland utan här handlas alltid kyckling färsk. Ganska lyxigt? Fryst kyckling var något som ständigt fanns i min svenska frys och kanske är det därför jag aldrig lagar mat längre?

Borde kanske nu fundera på Lyxiga Saker med att bo i Sverige jämfört med Finland? Saker jag saknar liksom.

Inlägget 10 lyxiga saker med att bo i Finland dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

10 lyxiga saker med att bo i Finland

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×