Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Säger hejdå till Livet utomlands

”Nej vad tråkigt – ni som har lagt ner så mycket jobb och investerat i detta.”

Att timmar och timmar har ägnats åt något bör aldrig vara den enda anledningen att fortsätta. Man måste inte fortsätta med saker bara för att man påbörjat dem, ibland kan det vara klokare att ta ett steg tillbaka och fundera hur vill jag fortsätta härifrån? Om det innebär att man då lägger en podcast på hyllan för att ge utrymme för nya projekt, då får det så vara.

Det blev 10 fina avsnitt av Livet utomlands och om ni undrar varför ni inte hört från mig och min poddpartner Sandra på ett tag är det alltså för att projektet nu går på paus.

September förra året när jag hälsade på Sandra i Paris.

Varför pausar vi podden Livet utomlands?

Anledningen till att vi inte längre fortsätter är för att Sandra som läser sin master inom mode i Paris nyligen började på ett nytt jobb på halvtid och ni vet hur det är med dygnets timmar, de är konstanta. Så därför måste man givetvis prioritera. Här kan ni läsa mer om det inne hos Sandra.

Jag funderade på att köra vidare podden på egen hand, men en podcast är o-t-r-o-l-i-g-t mycket jobb och därför landade jag i att det inte vore smart alls att fortsätta ensam (även om det hade varit superkul att fortsätta på intervju-spåret). Ju mer jag funderade på det, desto tydligare blev det att jag inte ville göra det. Att hitta en ny partner fanns också som alternativ – men nej, det var inte heller lösningen.

Att fatta beslutet om att avsluta var ganska mycket ångest. Vad gör man med alla avsnitt (som ligger på en sajt där det kostar att ha dem)? Hur berättar vi om det? Hemsidan? Instagram? Facebookgruppen? Men sånt fick lösa sig och när det väl var bestämt så kändes det mest skönt. Kanske också för att jag redan hade blicken på nya projekt.

Avsnitten finns kvar att lyssna på här på bloggen där jag skrivit om dem.

”Misslyckanden” – en del av att driva företag

Ibland när jag funderar på mina misslyckanden i Livet så har jag svårt att komma på grejer. Så när detta hände tänkte jag åh, kan jag nu få stoppa detta på min misslyckat-lista? Men egentligen handlar det nog om att jag sällan ser saker som misslyckanden. Ett misslyckande vore kanske att satsa alla sina sparpengar i ett företag som sen gick i konkurs, eller?

Att prova saker, testa, se hur det går, lägga ner, starta upp nytt, gå vidare – allting är ju liksom en nödvändig process. Och man lär sig massor på vägen. Har man kunskap och lärdomar med sig från något är det väl dessutom ännu mindre ett misslyckande? Trial and error liksom.

”Trial and error is a fundamental method of problem solving. It is characterised by repeated, varied attempts which are continued until success, or until the agent stops trying.” – wikipedia

Nu handlar det här kanske inte om att lösa problem, but still. Jag tycker inte man ska vara rädd för att hoppa på något och testa olika saker. Man får sluta, ångra sig, gå vidare i livet.

Förutom allt jag lärt mig om poddande har jag dessutom fått en fin vän! Jag och Sandra har alltså inget otalt mellan oss utan har fortfarande, och nu förmodligen en ännu bättre relation till varandra än innan vi startade. ♥

Vad händer nu?

Byebye Livet Utomlands, podcasten alltså. Jag kommer fortsätta bo i Finland – tills vidare. Och hur pepp jag är på Finland kommer ni förstå alldeles snart. Snart (typ redan i morgon) släpps nämligen ett helt nytt projekt som jag jobbat på, haha.

TO BE CONTINUED.

Inlägget Säger hejdå till Livet utomlands dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Säger hejdå till Livet utomlands

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×