Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Vad mitt år som 25 lärde mig

Vi fyller år och det känns inte. Inuti märks ingen skillnad. Det är samma kropp med samma tankar, samma känslor. Men att fylla 25 var inte så. Att bli 25 var annorlunda. Att Vara 25, det var annorlunda.

Besluten jag tog det här året var ett steg i mina drömmars riktning och kanske har jag alltid agerat efter det. Men att gå emot strömmen där man förväntas följa en karriärtrappa upp upp upp, att byta bort en fast månadslön på 35 000 mot att inte alls veta vad som kommer in på kontot nästa månad, det gör man bara av en anledning: ett liv.

Det har varit så jäkla jobbigt att bli 25. Eller åtminstone lite jobbigt. Att vara 25. För första gången i mitt liv finns ett konsekvenstänk ständigt närvarande. Och det har inte uttryckt sig i trygghet som om jag säger upp mig har jag inga kollegor och ingen fast inkomst och inget kontor. Utan det har tagit uttryck i om jag inte säger upp mig nu – när ska jag då göra det? If not now, when?

Jag funderar mycket på vår existens och människans syfte. Jag funderar mycket på vår historia, varifrån vi kommer – och vart vi ska. Funderar på alla frågor ingen har några svar på. Och jag känner att allt måste vara en väldigt naturlig del av att vara 25. Jag är övertygad om att det går över, att allting har sin tid. Att det kanske känns lite bättre redan som 26. Eller i alla fall 27.

Jag identifierar också de stunder där jag känner att jag hör hemma, där jag känner mig levande. Och det är bland andra människor, det är liksom genom varandra vi lever. Och när jag skriver. Om jag bara fick göra två saker så Skulle Det Vara att hänga med andra och skriva.

Och om jag fick ge mitt 20-åriga jag ett enda tips skulle det vara: just enjoy it.

Mitt tips till alla oavsett ålder: våga – du har inget att förlora. As klyschigt as it may be.

Jag kommer förstås också se tillbaka på mitt år som 25 som ett f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-t år. Någonstans bland allt grubblande är det liksom skönt att känna att man inte längre bryr sig om andras åsikter, att man är mer och mer trygg i sig själv.

Jag vet inte hur ni kände efter ett år som 25, ni som är äldre. Hur kände ni, när ni fyllde 26? 

Inlägget Vad mitt år som 25 lärde mig dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Vad mitt år som 25 lärde mig

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×