Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Födelsedagsbrunch – ett bra koncept

När man fyller år på en söndag, får man fira hela helgen. Det gjorde jag förra året när det var min födelsedag den 5:e mars. Det här året bestämde jag att man får fira hela helgen också om man fyller år på en måndag. Allt annat känns orimligt. Så det har jag pysslat med den här helgen: fredagen med italiensk middag hemma hos oss med några vänner och idag bjöd jag hem mina närmsta på söndagsbrunch (det tog halva lördagen att förbereda).

En jobbig sak med att flytta runt och bo utomlands är att man ibland har jättemycket ångest inför sin födelsedag, för att man kanske inte har så bra vänner och helt enkelt inte vet vem man skulle bjuda till den där födelsedagsfesten. Men så går det ett par år och ångesten har försvunnit, för plötsligt sitter man där med ett gäng fina vänner och känner sig så jävla lycklig. Och tacksam.

Det här med att ordna en födelsedagsbrunch visade sig vara ett lyckat koncept. Den varade ända från 10 till 18 och en bättre dagen-innan-födelsedagsmåndagen kunde jag inte ha tänkt mig.

Så lyxigt att få paket och presenter. Fick så fina gåvor, bland annat spelet Dixit. Aldrig spelat det så ser nu fram emot att bjuda hem vännerna på en spelkväll.

Tanja och hennes kille Niklas var först på plats 10.00.

Gillar grejen med att jobba med vad man har – julpapper och återanvändning av en fin påse.

Efter 11 trillade några fler in och det tog inte många minuter  innan de var inne på djupa diskussioner om dejting och kärleksliv. Jag blev så himla glad när de efteråt sa att de haft så trevligt – att de också gillade varandra mina vänner som aldrig träffats innan. Jag hade knappt funderat på de innan, om de överhuvudtaget skulle komma överens. Men det fanns aldrig någon anledning att tveka – jag har fantastiska vänner som dessutom har detta gemensamt: de är drivna och har någon form av internationellt intresse (resande, bott i andra länder, har pojkvänner som bor utomlands etc.). Har man en gemensam grund brukar det ju vara enklare att bonda.

När man ordnar en brunch hemma hinner man kanske inte själv sitta ner och ta det lugnt och prata med alla – men allt man vill är liksom att alla andra ska ha en bra brunch. Det är i alla fall det som får mig att känna mig tacksam och fulländad insåg jag idag. Dessutom kändes det underbart att få bjuda hem folk och hänga i vårt nya hem som vi trivs så bra i. Lovar att det blir mer häng till sommaren på vår gigantiska 15 kvadratmeters-balkong (om den inte helt förvandlas till ett växthus, då blir det tomatskördar-fest).

 

Gjorde gröna väldigt hälsosamma smoothies med spenat, äpple, lime och ingefära, och gula kanske lite mer mumsiga smoothies med banan, mango och mandelmjölk.

Corinne, min relativt nyfunna vän tack vare bloggen (och som bott några år i Gällivare!), kom också och brunchade. Och påminde mig om att ta bilder. En bloggare kan man lita på.

”Vilka killar swajpar ni egentligen höger på?” – eller något liknande sades eventuellt i detta ögonblick… ;-) Och Kugge funderar eftertänksamt på sitt svar.

Hade också förberett rawbollar dagen innan. Ena med aprikos och mandlar, och andra med dadlar och hasselnötter. Man måste ju kunna erbjuda både sockriga alternativ (som den morotskaka jag bakat) och lite mer hälsosamma alternativ om någon föredrar det. Men jag tror att alla åt av allt ♥

Jas – min salsa-queen till vän och hon jag borde ha veckovisa gym-dejter med.

En donna saknades dock idag, och det var Malin som är på resande fot i Sydamerika (spana in hennes blogg och instagram för inspirerande bilder och reseberättelser). Malin – jag saknar dig massor, två månader är en låång tid – längtar så tills du kommer hem och vi kan jobb-hänga, fota och bygga imperium tillsammans.

Fick massor av blommor också – rosor och tulpaner, som alla matchade med varandra.

Så i morgon ska jag börja min arbetsvecka i ett hav av blommor och njuta av min födelsedag – att jag får göra det jag älskar och göra det bland människor som jag trivs så bra med. Dessutom har jag världens stjärna vid min sida, Mumin, som han ställer upp och supportar och står ut med mig.

Tack alla vänner för den här födelsedagshelgen – ni är fantastiska.

Inlägget Födelsedagsbrunch – Ett Bra Koncept dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Födelsedagsbrunch – ett bra koncept

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×