Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

3 resmål att inspireras av: Marocko, Kuba & Svalbard

När man är omringad av skickliga resebloggar som sprider ut sig med sina resor världen över och samtidigt flitigt uppdaterar sociala medier och bloggar så känns det ibland som om alla reser hela tiden. Och att alla reser till de coolaste av platserna. Även om ressuget tenderar att dyka upp räcker det ibland med att drömma sig bort genom någon annans kameralins och berättelser, läsa om en plats, tänka att man kanske tar sig dit någon dag – men det behöver inte ske just nu.

När solen går ned över Stockholm. Ser du flygplanet?

Det finns tre resmål som jag kikat lite extra på den senaste tiden när jag fått följa med mina resevänner på deras äventyr. Och jag vill dela några av deras matiga inlägg med er, men med en varning om att det finns en stor risk för inspiration i överflöd och bilder som får en att tråna:

Marocko & Marrakech

* 5 favoriter i Marrakech – Cathinka / På vift, bjuder på sina favoriter från staden.

* Weekend-guide till Marrakech – Linda / Resa medvetet sammanfattar sin vistelse med en guide för en helg.

* 3 grejer du bör veta om Marocko – Malin delar med sig av tre lärdomar som du kan ha nytta av, men nämner också sevärdheterna du inte bör missa i Marrakech!

Foto: Malin Lundsten.

Kuba

* 9 saker du behöver veta inför resan till Kuba – Gunilla och Christofer med bloggen 4000 mil, har koll på vad som är bra att veta innan man ger sig iväg och delar också sina tips om var ska man bo i Havanna.

* 12 dagar på Kuba – Cathinka har inte bara delat med sig av favoriter från Marocko utan har också återberättat en 12 dagars resa på Kuba.

Jag var själv en vecka på Kuba under 2012, men jag skulle gärna göra om min resa där och uppleva mer av landet – utanför en all inclusive-resort.

Foto: Cathinka Ingman. 

Svalbard

* Jacqueline var nyligen till Svalbard och det fick mig också att minnas tillbaka till Sofias / Fantasiresors underbara inlägg från sin resa dit för ett år sedan.

Foto: Sofia Zetterqvist.


Mer reseinspiration

En annan resa som fick mig att stanna till lite extra vid varje bild var Annikas / Resfredags resa till Madagaskar. Kolla och läs själva. Wow.

Det har också varit många tankar om att man inte behöver resa så mycket eller att man kanske inte måste resa bort så långt. Annika fokuserar (förutom att hänga på coola ställen) också på sina Svenska Pärlor, Katarina gör sig bra i nordiska landskap och har funderat på det här med att stanna på marken och Evelina har bestämt sig för att sluta flyga.

Det är nyttigt att våga se utanför sin bubbla. Jag pratade med min pappa efter inlägget om alla länder jag besökt och han sa att han räknat sina och kommit upp i 13. Då insåg jag att det är lätt att stirra sig blind och jämföra sig endast med människor innanför sin egna bubbla. 27 länder må vara få när jag jämför med många resenördar i min omgivning, men varför ens jämföra?

Och skönheten och det vackra, som vi till viss del söker när vi reser, finns inte bara utanför våra egna landsgränser – eller hur?

En bild jag tog på färjan i soluppgången över Stockholms skärgård.

Inlägget 3 resmål att inspireras av: Marocko, Kuba & Svalbard dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

3 resmål att inspireras av: Marocko, Kuba & Svalbard

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×