Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Vykort från Jūrmala // Lettland

Just nu är jag på resa med NordicTB – ett kollektiv med resebloggar i Norden som jag är en del av. Resan anordnas i samarbete med Tallink, Magnetic Latvia och Live Riga – som gett oss chansen att få ha vår konferens på en Tallink-båt till Riga med en dag i landet innan båten går tillbaka.

Vi kunde välja bland några olika program och eftersom jag nyligen besökte Riga så valde jag turen till Jūrmala – som är Rigas främsta spaort. Ni kanske minns att jag varit på en spahelg i Pärnu i grannlandet Estland förra året? Av den anledningen var jag extra nyfiken på hur Jūrmala, som bara ligger 22 mil från Pärnu, är i jämförelse. Jag, min mamma och min moster funderar nämligen på att köra konceptet spahelg tillsammans bara vi 3 igen – så jag passar på att scouta läget litegrann. Och vad tycker jag såhär efter 6 timmars upptäcksfärd i området?

Färjan var framme klockan 11 lokal tid i morse (samma som finsk tid, en timmas skillnad från Sverige) och vi klev rakt in i en taxi som tog oss till Jūrmala. En bilresa på ungefär 25-30 minuter, och hälften om du flyger in till Riga.

Det var bitande kallt och vi vandrade förbi gamla och nya hus, fascinerades, fotade och frågade. Vad är det här för hus? När byggdes det?

Och så var det sådär vintervackert och krispigt. Så att mina tår blev till isbitar gjorde ingenting. Vi klättrade istället upp i ett 36 meter högt torn och fick upp värmen.

Från torn kan man också föreställa sig att man är ägare av en drönare och ta coola uppifrån-bilder:

Kunde inte få nog av husen. 

Eller träden som vittnar om kusten.

Jag tror Jūrmala fångade en liten bit av mig, väckte ett intresse och skapade nyfikenhet. Hit kommer jag tillbaka. Antingen för att fly vinterns vindar och stänga in mig på ett spahotell varvat med långa, snabba promenader och kaffepauser. Eller sommartid med inte bara spa utan också grönska, jogga i sanden och klättra i stadens äventyrsbana mellan trädtopparna.

Inlägget Vykort från Jūrmala // Lettland dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Vykort från Jūrmala // Lettland

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×