Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Necessär på resan – såhär packar jag min

Jag reser ofta med handbagage och den största utmaningen när man flyger med handbagage är förstås att packa necessären inför resan (när man åker tåg eller båt är det enklare men jag försöker ändå hålla min necessär med ungefär samma packning). Tackolov är jag en person som inte har överflöd av huvdårds- och skönhetsprodukter ens på hemma plan – och det underlättar när man ska resa iväg. Jag är också duktig på att prioritera bort sådant som inte är absolut nödvändigt. Till exempel är mitt hår ganska enkelt (eller jag är snarare extremt obrydd) så jag klarar mig med hotellets schampoo och finns det inte balsam så är det inte hela världen.

Härom veckan så publicerade min vän Malin ett inlägg om hur hon Packar sin necessär. Jag tyckte det var en kul grej och lite spännande att se vad någon annan packar med sig på resan, så jag blev inspirerad till att göra detta jag också. Nu har jag dessutom rest ganska mycket det senaste året och fått in en rutin på vad som alltid finns med i necessären när jag reser.

Så packar jag min necessär för resan


Sanningen är att jag inte alls är ett stort fan av att packa. Jag har blivit mer van och betydligt mer avslappnad inför min packning. För några år sedan skrev jag listor minst en vecka i förväg och packade några dagar innan resan – och jag drömmer fortfarande ofta att jag ska resa och inte hunnit packa eller glömt något ”jätteviktigt”. Men nuförtiden packar jag ibland dagen innan och om jag reser på eftermiddagen kan jag packa samma dag. Ofta går jag dock igenom i huvudet några dagar innan och antecknar i min iPhonekalender det viktigaste jag behöver ha med mig.

Såhär packar jag min necessär när jag reser:

DET VIKTIGA I MIN RESENECESSÄR

Här är det som jag räknar till det mest nödvändiga när jag reser och som jag inte gärna glömmer.

* Tandbortse, tandkräm och plackers. Livsviktigt. Saknar alltid lite min eltandborste när jag reser (haha) och om jag glömmer plackers så överlever jag inte (eller ja, jag går förmodligen och köper det).

* Hudkräm och deodorant. Jag älskar aloe vera och tycker det är perfekt för det fungerar både för ansikte och kropp – i alla fall för mig. Den här tuben från ekologiska och danska Urtekram är dessutom liten och smidig på 100 ml.

* Sminkborttagningsservetter. För kortare resor prioriterar jag sällan ansiktstvätt utan nöjer mig med dessa wipes från Lumene.

* Våtservetter. Försöker att alltid bära runt på en desinfekterande i handväska/jackficka och i necessären får dessa också följa med tillsammans med en intim-variant.

* Y3-tvättmedel. Det här är något som alltid följer med men sällan används. Jag tänker dock att det är en väldigt liten och lätt sak som inte tar någon plats men som kan komma att bli en räddare i nöden.

* Termometer för att hålla koll på menscykeln. Men med resor, oregelbundna sovtider och tidsskillnader är det inte helt enkelt. 

* Öronproppar. Behövs nästan aldrig, men är så bra att ha med sig ifall man hamnar ovanför en nattklubb, bredvid någon som snarkar eller med ett gäng morgonpigga fåglar utanför fönstret. Hehe.

* Hårspray. Okej, det här är något som inte alltid får följa med, men faktiskt mer på senare tid. Jag använder inte hårspray så ofta (och överlever definitivt utan det) men räddar ibland en dålig hårdag eller fixar minimalt piff när jag får lust.

SKÖNHETSRELATERAT I MIN NECESSÄR

Här är nästan allt som är mer relaterat till skönhet och fix – och sådant som man faktiskt klarar sig utan. Eller ja, några grejer tillhör i och för sig kategorin ”medicin och säkerhet”.

* Klädvårdsrulle – obs, varning för beroendeframkallande.

* Värktabletter, piller och vitaminer.

* Ett par plåster.

* Smink: mascara, ögonbrynsskugga och läppstift är de 3 sminkprodukterna jag äger och brukar plocka med mig för när jag vill vara extra fin. Tihi. Sminkar mig nuförtiden kanske 1 av 7 dagar.

* Nagellack. Jag fixar ofta mina naglar innan en resa och då brukar de hålla i en vecka men jag tar med nagellacket ifall det skulle behöva bättras på.

* Örhängen, brukar ha med mig 3 lite festligare som jag kan variera mina vardagliga pärlor med.

* Extra hårsnodd ifall jag skulle tappa den som alltid hänger med runt min handled.

* Elizabeth Ardens eight hour cream och en cover all mix, som alltid hänger med i min handväska (och har gjort det sen minst 6 år tillbaka)

* Sykit – något som Malin också packar med sig och enligt utsago använder rätt ofta. Mitt har jag nog aldrig använt, men väntar på dagen det kommer vara min räddare i nöden!

* Tamponger, just in case. Annars har jag just introducerats för menskopp så den kommer nog få ta tampongernas plats snart.

* Parfym. Reser ogärna utan parfym även om det är det som stryks först om jag måste banta ner packningen. Den här från Marc Jacobs är dessutom ganska onödigt klumpig, men min andra mini är slut.

Mina två favorit-necessärer

Jag har också två olika necessärer som jag brukar variera lite, båda är dock favoriter och jag gillar de funktioner och detaljer som de har.

Denna införskaffade jag våren 2011 från Make up store och jag gillar att den har fack med resårband där man kan ha nagellack, smink, värktabletter och liknande. Sen är den rymlig och bra.

Men den andra favoriten passar nästan ännu bättre för resor eftersom den har ännu flera fack och dessutom en krok så den går att hänga upp i badrummet. Detta är särskilt praktiskt om man bor på typ vandrarhem och kanske delar dusch och måste ha med sig necessären in i det begränsade duschutrymmet. Den hängde bland annat med under mina utlandsterminer och undra om det inte var innan det som min mamma gav den till mig? Det var hennes favoritnecessär men hon offrade den för mig (ni vet, mammor ♥)och har sedan dess inte hittat någon som är alls lika bra. Jag har funderat på om jag borde returnera den till henne?

Värt att tillägga, om jag reser bort längre och inte har lika begränsad packning så kan diverse ansiktstvätt/kräm och vanlig hudkräm få hänga med. Behövs schampoo, balsam eller duschkräm har jag alltid några små förpackningar hemma som blivit över från hotellvistelser (min kille tycker jag ska sluta samla på mig sånna…)

Hur ser din necessär ut när du är ute och reser?

Inlägget Necessär på resan – såhär packar jag min dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Necessär på resan – såhär packar jag min

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×