Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Upplev Pärnu – Estlands bästa spaort

Upplev en spa-helg i Pärnu, Estland

I början av juni förra året fick jag upptäcka den lilla staden Pärnu längs Estlands sydvästra kust. Jag hade ingen aning om vad jag hade art vänta mig och blev positivt överraskad redan när vi klev på bussen och lämnade Tallinn. Längs med vägen följde söta, gamla trähus, lite öppna vidder och många djupa skogar. Och bara efter ett par timmar kommer vi fram och möts av detta; solsken, mildra grader, massor av grönska och kusten.

spahelg Pärnu Estland

Pärnu spaort

spaort i Estland

Ta dig till Pärnu med buss

Vi anlände till Pärnu med buss från Tallinn och bussen stannar centralt inne i stan på Pärnu Coach Station (Bussijaam på estländska). Det finns ett par bussbolag men vi bokade med Lux Express och betalade ynka 5€ enkelväg per person. Då hade bussen dessutom bekväma säten och skärm vid varje säte. Inte ens i Sverige har jag upplevt sådant lyx?

Det mesta ligger på gångavstånd när man är i Pärnu, så litet är det och det är enkelt att ta sig mellan de olika platserna till fots. Bara det känns väldigt passande och avkopplande för en spaort. Det finns liksom ingenting som stör eller distraherar här, bara ett lugn. Så när vi kom fram tog vi vår väskor och promenerade de 1.5 kilometrarna till vårt hotell Hedon Spa & Hotel som ligger precis vid stranden. En ganska trevlig promenad. Men om det skulle regna eller man har trötta fötter kan man också givetvis ta en taxi och passa på att strosa runt en annan dag utan sitt bagage.

Pärnu spahelg

Pärnu Estland

På gatorna blandas träden som nästan nyss slagit ut med de färgglada graffitimålningarna. Jag vet inte dess historia, men jag gillar dem genast. En så liten och söt plats vid kusten och så plötsligt dyker ascool målningar upp på husen.

Spahelg Estland

Hej sälen.

Pärnu

spa helg Pärnu

Att det ligger vid havet syns på träden när vi närmar oss stranden påväg hem till hotellet första kvällen efter middagen på Villa Wesset.

Spa & hotell i Pärnu

När jag gjorde min research inför den här resan blev jag kär i Hedon som vi valde att bo på. Här har jag skrivit om Hedon Spa & Hotel där jag berättar utförligt om hotellet. Du hittar också mer information om själva spaupplevelsen på Hedon här. För spaet rekommenderar jag att göra ett besök i silent spa även om det kostar extra. Och ayurveda-behandlingen är riktigt skön!

spa weekend Estland

Spahotell finns det dock flera av i Pärnu och ett av dem bodde min vän Malin på när hon besökte Pärnu i november. Det var hotellet Estonia Spa och här kan du läsa mer om hennes upplevelse.

spa weekend Pärnu

När du kliver ut från Hedon Spa & Hotel kan du genast följa den här korta gångvägen när till stranden.

Det finns som sagt flera olika typer av hotell och för en spahelg i Pärnu kan jag rekommendera att googla runt lite och se vilket som kan tänkas möta dina behov. Men jag vågar nästan påstå att Hedon kommer vara det absolut charmigaste till utseendet.

Restauranger i Pärnu

Även om man bor på hotell där det finns middagsrestaurang skulle jag rekommendera att strosa genom Pärnu, gå på de små gatorna och upptäcka det övriga restaurangutbudet som staden har att erbjuda. Orkar man inte promenera hela vägen in till centrum (dryga kilometern, men ni vet – man kan ju bli helt slut av att spa:a) finns också ett par alternativ i närheten av Hedon.

Här är restaurangerna i Pärnu som vi hann testa och som jag kan rekommendera:

* Villa Wesset

Villa Wesset ligger bara ett stenkast från Hedon och är en mysig liten pärla. Är du i Pärnu på sommaren kan uteserveringen här också vara att rekommendera.

restauranger i Pärnu

Vi hamnade här av en slump men blev inte besvikna.

Villa Wesset Pärnu

Vi beställde alla in en variant på Caesarsallad och det var en lagom middag. Så lagom att vi fick plats för efterrätt också. Gott var det i alla fall, särskilt med dessa vita grejer som toppade alltihop. Minns inte riktigt vad det var? Men något väldigt fräscht!

Pärnu restaurang

Det enda som tycktes märkas på Villa Wesset var att personalen förmodligen just gått på sina jobb inför sommarsäsongen. Vår stackars servitris hällde ut ett par drinkar rakt upp och ner över bordet bakom oss.

* Hea Maa

En restaurang med ett namn som översatt betyder bra land/jord och syftar på deras koncept om att fokusera på lokala råvaror anpassade enligt säsong. Vi klev in här och det kändes som om vi klev rakt in i någon matsalsrum. En väldigt hemtrevlig känsla och alltså också ett ganska litet ställe. Så jag rekommenderar att boka bord här – det är en av de populärare restaurangerna i Pärnu.

Hea Maa Pärnu

best restaurants in Pärnu

restauranger i Pärnu Estland

På menyn fanns massor av spännande och vi valde faktiskt den förrätten på menyn som är sist på listan och alltså inte syns så tydligt på bilden. Det var ett urval av spännande plockgrejer.

äta i Pärnu

Hea Maa restaurang

Min mamma och moster beställde in något köttigt och jag valde vegetariskt till huvudrätten. Alltihop var supergott!

restaurang Hea Maa

En liten chokladbit som kom in med notan. Man blir alltid glad för det där lilla extra, särskilt när det där lilla extra innefattar choklad.

* Restaurant Raimond

Det här hör till en av Pärnus bättre restauranger och det råkar faktiskt vara en av de två restauranger som Hedon, hotellet vi bodde på, erbjuder. Vi åt en alldeles fantastisk middag här och det kändes som om maträtterna i den meny vi valt aldrig skulle ta slut. Kocken slängde nämligen in lite extra smårätter som restaurangen stod för.

Här kan du läsa mer om Restaurant Raimond på Hedon.

Stranden i Pärnu

Förutom den långa sandstranden så finns också lite annat i omgivningen och i närheten av stranden och Hedon. Du hittar bland annat en liten äventyrspark, Pärnu Adventure Park, som har flera banor på trädtoppsnivå där du kan klättra runt i jakten på adrenalin. Det finns också ett äventyrsbad i närheten, det heter Tervise Paradiis och här kan man uppleva äventyrsbadet med bland annat rutschkanor för runt 200 SEK per person.

Pärnu rand

Pärnu strand

Men under en spahelg vill man ju inte vara för uppbokad eller ha för strikt schema. Man vill andas ut, ta det lugnt, hänga en evighet på spa:et och kanske promenera långa promenader längs med strandkanten? Eller jogga i sanden och ta ut sig helt innan man fortsätter dagen i ett varmt och härligt bad? Det var ungefär vad vi gjorde – och för just detta är Pärnu perfekt!

Inlägget Upplev Pärnu – Estlands bästa spaort dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Upplev Pärnu – Estlands bästa spaort

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×