Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

2017 i resor

2017 blev året då jag för andra året i rad lyckades bo kvar på en och samma plats, i Finland. Det blev också året då jag fokuserade på att upptäcka Europa, och reste som minst under sommaren. Överlag ett ganska spännande reseår och ungefär vad jag hade önskat mig (även om jag inte bockade av riktigt alla Resor på min drömlista).

Jag har alltså hållit mig innanför Europas gränser och äntligen fått chans att uppleva mer av vår fantastiska världsdel. Bockat av skidåkning i Alperna, gjort min första spahelg och besökt flera av de mest populära städerna. Det som har utgjort merparten av årets resor är faktiskt skidåkning och storstäder. Men jag har också rest för att umgås med vänner och familj, och för att träffa och lära känna nya vänner! Och det var exakt vad jag ville ha ut av 2017.

Berg var också det som var populärast bland mina topp 9 Instagram-bilder från året.

Mitt 2017 i resor


Åre / Alperna / Gällivare

Tre platser där alla har snön och vinteraktiviteter gemensamt.

* Jag har varit nyfiken på Åre. Hur skiljer sig skidåkningen från den jag vuxit upp med i Gällivare? Skidåkningen blev dock en bonus på resan vars egentliga syfte var att hänga med Influencers of Sweden och massor av andra bloggare under en workation i januari. Det var en magisk helg, och helgen där mitt fotointresse föddes (eller vaknade till igen).

* Alperna. En dröm som gick i uppfyllelse i mars. Om jag var nyfiken på Åre så finns det inte ord för min längtan till att få uppleva Alperna vintertid. Och så äntligen åkte jag och mumin iväg på en resa där vi kombinerad München med Österrikiska Alperna och en natt i Innsbruck. Jag var sjuk i början men frisknade till och fick ett par härliga dagar i backen. Nu vill jag bara tillbaka. Här är mitt vykort från Alperna.

* Påsken bör tillbringas i Gällivare. Så det gjorde jag för andra året i rad. Jag var ute på skoterturer, vandrad på snöklädda berg och gick en två-dagars fotokurs med Rania hemma hos min mormor i Tjautjas!

London / Milano / Paris / Amsterdam

4 av Europas populäraste storstäder som jag fick chans att besöka för första gången (förutom London som jag tidigare spenderat 24 timmar i). 

* Att åka iväg på en vinter-weekend i London i februari visade sig vara en fantastisk idé. Vi spenderade alla hjärtans dag där och vädret var kasst men det gör ingenting för det är guld att uppleva en så turstig stad i lågsäsong. Och vill man spendera mycket tid inomhus är det perfekt att börja dagen med långa bruncher, här är min brunch-guide till London.

* Milano var en 25-års present från min kille – och äntligen fick jag smaka på Italien. Även om jag inte föll pladask så gillade jag vår weekend och funderade på vad jag skulle göra om jag besökte Milano igen. Läs också: min weekend-guide till Milano.

1. London – första resan med min Lumix-kamera. 2. Vårt boende i Milano. 3. Dagsutflykt från Milano till Lake Como.

* Paris som aldrig lockat mig lyckades locka dit mig för att hälsa på Sandra som idag inte bara är min bloggkollega utan också vän och poddpartner. Hade några riktigt bra dagar och upplevelser tillsammans med den bästa sortens guide som bott ett par år i staden resulterade i den här Paris-guiden. Det var fint att få förlänga sommaren här i början på september.

* Tanken var att jag skulle besöka Amsterdam redan under våren men det blev först i november. Hälsade på min kompis Lisa i Haag och fick uppleva den biten av Holland också. Läs också mina tips för: 12 timmar i Amsterdam.

1. Populär instagramplats i Paris. 2. Amsterdam. 3. Tillsammans med Lisa.

Costa Brava / Pärnu

De två resorna som inte gick in under kategorierna vinter eller storstäder och som var speciella upplevelser.

Årets bloggresa gick till Costa Brava i Spanien, norr om Barcelona, och vilken resa det var! Vi var ett väldigt roligt litet gäng och fick se allt som är utmarkerat i rosa på kartan. Efter alla upplevelser hade jag massor att dela med mig av:

  • Ett vykort från Costa Brava – och en första känsla av området
  • Mini-guide till Costa Brava med 7 bra tips
  • Olivoljeprovning – en härlig upplevelse
  • 4 boenden i Costa Brava
  • På besök hos Salvador Dali – ett riktigt coolt museum

* En spahelg i Pärnu, Estland, blev vårens skönaste resa tillsammans med min mamma och moster, och även den var en 25-års present till mig. Har skrivit om spa-upplevelsen på Hedon Spa här. Har nu börjat fundera på vad för resa jag och de två skulle kunna planera in för det här året. Kanske ännu en sparesa i ett nytt land?

Hedon Spa & Hotel i Pärnu, Estland. Kan verkligen rekommendera!

Stockholm / Göteborg

Två andra svenska städer som varit ett återkommande inslag under året är dessa två, Stockholm och Göteborg.

* I Stockholm spenderade jag en vintrig helg i januari på Clarion Sign, en spännande helg i mars för en konferens på det här tjusiga hotellet i Saltsjöbaden och igen i april, i början på september för att börja min fotokurs och i mitten på oktober för Stora Influencerpriset.

* Och Göteborg är lite mitt andra hem så hit kommer jag några gånger om året också – det är alltid lika avkopplande och kul. Jag både började och avslutade mitt 2017 här och spenderade även någon vecka runt midsommar och i slutet på augusti. Göteborg är som finast på sommaren.

Från barnsben har jag nästan varje sommar hälsat på min moster i Göteborg.

Mer om resor från 2017:

* Om att bo utomlands – jag har inte bara bloggat om resor utan också mer om detta med anledning av podden vi startade i slutet av året: Livet utomlands
* 8 saker du inte visste om mitt resande
* Roadtrip i Europa – 7 bra tips
* Måste man göra research inför en resa?
* Resan som inte blev av pga. flygkonkurs


Resereflektioner – är detta rimligt? 

Jag är jättenöjd och tacksam över mitt 2017 och alla resor jag fått uppleva – jag kan liksom inte välja ut vilka som varit årets bästa resor eftersom alla har varit så lyckade. Men det ska erkännas att det känns galet att flyga så mycket – och inte bara att flyga, men att flyga till så många olika platser. Galet och orimligt. Uppskattar vi verkligen resorna och resmålen när vi upplever Spanien ena helgen och Italien nästa? När vi åker iväg på en resa med nästa redan i sikte, får vi verkligen ut det vi vill och borde av varje enskild resa då? Det är lite en av baksidorna i branschen för just resebloggar som jag funderat en hel del på – kanske att jag kommer prata mer om detta längre fram.

En av årets kanske härligaste bilder – från Lake Como i Italien. Det är också härifrån min nuvarande headerbild är tagen.

Är du nöjd med ditt reseår 2017?

Inlägget 2017 i resor dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

2017 i resor

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×