Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

5 saker jag tänker på just nu i Göteborg

* Jag saknar verkligen att ha supermysiga caféer som Da Matteo, i Helsingfors. Saknar att trängas bland fikande människor och att kunna tjuvlyssna på alla spännande samtal, se folk som går på dejt, pluggar, är superkära eller bara bästa vänner. Känslan på t.ex. Da Matteo på Vallgatan har jag inte ännu hittat någonstans i Helsingfors. Kanske måste jag fortsätta sökandet?

Kafé magasinet i Göteborg. Toppar också listan över världens mysigaste caféer.

* Tugg. Vad jag tror är ett ganska nytt burgarställe i Göteborg, som också finns i Borås och Lund. Det kändes lite jobbigt hippt. Toaletten tog liksom priset – tänk er en rostig gigantisk balja som tvättfat och istället för en kran bara ett rostigt rör med en spak. Trodde också att det var helt normalt att det tog 40 minuter att få maten. Men gick tillsist och frågade och de hade glömt den. Hur det gick till vet jag inte men de bad om ursäkt, fixade maten på bums och gav oss alla pengar tillbaka. + en cola zero som extra. Kan för övrigt rekommendera veggie-burgaren!

Sötpotatisfries är förstås också alltid ett bra val.

* Museer. Vaaarför besöker man inte museerna i staden där man bor? Gör ni det? Ni som bor i Göteborg: har ni varit på stadsmuseet? Om inte så kan jag verkligen rekommendera det. Mitt intresse för historia har för ett tag sedan vaknat till liv och för första gången någonsin tycker jag det är spännande att läsa om alltifrån vikingarna och alla kungar under 1500-1800-talen till hur Göteborg blev till (år 1621, man preppar faktiskt redan för 400-års jubileum). Och visste ni att det var på 1700-talet som socker, te och kaffet kom till Sverige? Fina tider (okej inte bara, men det måste varit ganska coolt när man upptäckte kaffets magiska kraft!)

Bonustips: det är gratis för dig som är under 25. Och kostar 60 kronor för dig som inte är det.

Den enda saken jag tog ett foto av på Göteborgs Stadsmuseum, godisburkarna!!

* Spontanhäng. Sånt saknar jag också lite i Helsingfors. Sånt som man främst kanske gör med släkt och familj. Älskar att hänga Hemma Hos min mamma, eller bror, eller moster. Och hade jag bott här skulle jag göra det ofta och spontant! Är ni bra på att spontanhänga med vänner eller familj som bor nära?

* Jag var på äventyr ut till 1:an-spårvagnens ändstation idag, i Tynnered. Hade ingen aning om vad för område det var förrän jag såg skylten på byggarbetsplatsen intill hållplatsen ”Här bygger vi nya trygga Opaltorget”. Trygga. Så säger man bara om platser som inte är trygga. Och jag vet inte riktigt om det var ett bra eller dåligt drag rent marknadsföringsmässigt?

Anledningen till mitt äventyr i Västra Frölunda var ett besök hemma hos Dorro / tidscoachen, en bloggkollega och vän som jag brukar träffa när jag är på besök här i Göteborg. Älskade alla peppiga och fina bilder hon hade på väggarna och att få tjuvkika lite i hennes bullet journal.

Hem åker jag på söndag. Hem till Finland. Och januari kommer bli en spännande och intensiv månad. Mer om de planerna senare!

Inlägget 5 saker jag tänker på just nu i Göteborg dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

5 saker jag tänker på just nu i Göteborg

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×