Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Your speed doesn’t matter – forward is forward

Jag har funderat lite på det här citatet:

Your speed doesn’t matter. Forward is forward.

Det är viktigt att påminnas om. Det är inte kvantiteten som räknas. Det är inte pengarna på bankkontot, det är inte antalet blogginlägg, det är inte hur många träningspass du hinner med – det är inte det som spelar någon roll. Isabella Löwengrip skrev för ett tag sedan i ett blogginlägg Två timmar vid skärmen varje kväll gör ovärderligt stor skillnad än om jag hade lagt det på en tv-serie. Lägg på 10 år på det så har man ett rejält försprång mot dom som inte håller igång tempot.” Och visst har hon rätt i det, och kanske har det ännu större betydelse för någon som siktar på att nå ut över hela världen med sina företag.

Men jag tänker att vad som är ännu viktigare är att fokusera på det man älskar, det som får en att må bra, det som tar en framåt – utan att det blir på bekostnad av ens hälsa och välmående. Det har länge funnits någon prestige att jobba mycket, men till vilket pris?

Idag är det onsdag och jag har inte jobbat så mycket alls den här veckan. Jag har visserligen fotat och redigerat massor av bilder, skrivit ett blogginlägg vid 23 (både igår och idag, just nu) och precis också skickat in decembers bokföring och mejlat årets första faktura. Det är det som är det bästa med att få bestämma själv – att man kan vara ledig när man vill och hur länge man vill, och man kan jobba någon timma på kvällen när alla andra sover.

Jag längtar efter att få jobba, men det är svårt att motivera jobb när alla andra är lediga. Min kille flög hem idag, men min mamma, moster, mormor och kusiner är alla i Göteborg och lediga i veckan, så jag vill såklart hänga med dem när jag väl är här. Därför passar jag på att göra just det, för jag vet att när jag är hemma i Helsingfors igen finns inte den chansen – och då kan jag fokusera fullt ut på jobbet ibland. Dessutom tror jag att det är bra att få längta, till nära och kära men också till sitt jobb.

Längtan är hälsosamt, det håller passionen vid liv.

Och visst är det lite magiskt att få känna just den känslan, att inte bara längta efter att vara ledig utan också efter att få jobba. Längtar du efter ditt jobb? Och om inte, önskar du att få göra det en dag – eller är ett jobb alltid bara ett jobb?

Inlägget Your speed doesn’t matter – Forward is forward dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Your speed doesn’t matter – forward is forward

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×