Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Några ord sådär mer från hjärtat

Det är en mysig fredagsmorgon jag vaknar upp till den här dagen, den 15 december. Egentligen ingen speciell dag alls. Men julpyntet kom upp dagen innan, äntligen, och utanför är världen täckt av snö. Jag saknar en vintrig vinter så himla mycket och frågar Mumin om vi inte borde bo i en stad som alltid har snö hela vintern? Kvällen innan spenderades med vänner och julklappsutdelning. Så jag går upp, sätter mig i soffan och bläddrar i den bok jag fick, good night stories for rebel girls. Jag läser om några av de 100 fantastiska kvinnorna som porträtteras i boken, och jag älskar den. Jag inspireras och vill inte lägga mig ifrån boken. Men jag gör det, för jobbet väntar. Så jag gör kaffe och öppnar mejlen.

Det är fredag morgon och inte alls en optimal tid för att skriva blogginlägg. Ingen har tid att läsa bloggar på fredagar. Och om du har en strategi och analyserar din statistik – då vet du dettaStategi, att tänka business. Sådant jag själv pushar för men som emellanåt är så galet utmattande. Det är lätt att tappa bort sig själv i en sån här värld, att kika för mycket på vad alla andra gör, hur man borde göra, att fokusera för mycket på den omedelbara respons som vi är ute efter – och glömma bort varför man verkligen gör detta, egentligen.

”We curate our lives around this perceived sense of perfection because we get rewarded in these short-term signals—hearts, likes, thumbs up—and we conflate that with value, and we conflate it with truth. And instead what it really is is fake, brittle popularity that’s short-term and that leaves you even more—admit it—vacant and empty before you did it, because then it forces you into this vicious cycle where you’re like “What’s the next thing I need to do now because I need it back?”

Ur en intressant artikel, ord från en tidigare Facebook-chef.

Ibland känns det som att springa, snubbla lite, ständigt jaga. Och den faktiska verkligheten spelar liksom ingen roll när det är känslan. Ibland undrar jag, vad jag gjort som gett mig in i en så orimlig bransch som sociala medier är. Men, ibland tvivlar jag på det mesta så det är nog en naturlig del av resan. Det finns en mening med allt osv.

Jag tror att julen, och när ett år blir till ett annat, kommer med en perfekt tid för att pausa och reflektera. Ge sig själv lite andrum. Att inte ständigt vara närvarande online, uppkopplad och förväntas dokumentera det som sker. För jag älskar att fota (är så himla himla kär i min kamera just nu) och jag älskar att skriva, det har jag alltid gjort. Men jag tror ibland att jag, och många av oss, skulle må lite bättre av att inte vara så fäst vid allt som händer på nätet.

Foton av Rania Rönntoft.

Jag vill dela med mig av känslor, inte bara sådant som ska driva trafik och engagemang. Jag vill inte optimera varenda inlägg, varenda ord och varenda bild, eller min tid. Det är det som är en blogg, min blogg – den är för er, men också för mig. Det är en plats vi delar. Det är inte bara siffror på ett papper och det är inte bara business, det är en liten värld som fylls av verkliga varelser där vi delar berättelser och känslor – från mig och från er. Och om jag glömmer, så hoppas jag att någon påminner mig ♥

Om du vill ta några andetag och känna lugnet en stund så rekommenderar jag att slå på Natalie Carrion på Spotify och lyssna in hennes fantastiska musik, Haltavisan har blivit en favorit.

Inlägget Några ord sådär mer från hjärtat dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Några ord sådär mer från hjärtat

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×