Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Blogginläggen vi minns

På jennifersandstrom.se har jag bloggat sedan maj 2012. Det var då jag tog steget att gå från portal (varit på säkert alla portaler mellan 2006-2012) till egen domän och WordPress-blogg. Under dessa år har det såklart hänt massor, och blogginläggen 2012 var inte alls vad de är idag. Men det är fint att arkivet finns kvar, med minnen, berättelser, tankar och åsikter. Och väldigt många halvbra mobilbilder. Tackolov köpte jag min kamera i början på det här året, och sedan dess är inläggen kanske liite mer njutbara.

Det finns några inlägg som fått mer uppmärksamhet än andra under alla dessa år. Och som jag själv liksom Minns lite extra. Vi kan väl kika på vilka de är?

Blogginläggen vi (jag) minns

* När jag jobbade extra i hemtjänsten 2012 – och blev less på att man såg ner på yrket. Jag skrev lite om varför jag älskade jobbet och det blev en insändare i Norbottens-Kuriren… :)))

* Finlands bästa uppfinning som jag skrev om 2014 när jag precis kommit till Finland och upptäckt de fantastiska diskställskåpen som finns i alla hem. Det inlägget spreds i rasande fart och den månaden hade jag 100 000 besökare på bloggen. 15 minutes of fame typ.

* Alla mina inlägg om att inte sminka sig. Hade aldrig kunnat tro att det skulle få sådan uppmärksamhet. Och några år senare blev jag till och med intervjuad av Yle om att sluta sminka sig och gå osminkad.

* Ett öppet brev till alla otrogna. Jag har alltid haft väldigt starka åsikter om otrohet – och har idag sett det från väldigt många sidor. Men det här ”öppna brevet” blev ganska uppmärksammat då. Fyra och ett halvt år senare är det fortfarande relevant.

* Jag fick också berätta en kärlekshistoria i Elaine Eksvärds blogg i ett alldeles eget inlägg. Det var tydligen ganska exotiskt att ha en kille i Indien. Varför inte samma uppståendelse över en finsk pojkvän, hello? Fick förvisso bli intervjuad i radio över min finska kärlek, så det har inte glidit förbi helt ouppmärksammat.

Provocerande blogginlägg

Jag minns också vissa blogginlägg som gjort folk upprörda, som när jag som 19-åring uppmuntrade legalisering av weed (snacka om unpopular opinion). I och för sig en diskussion som bara under senaste veckan florerat i nyheterna. Det finns dock en poäng i argumentet, men minns att jag fick en kommentar att jag försökte ”göra en Blondinbella” genom att vara provocerande? Man blev kanske inte alltid tagen på allvar som tonåring.

Jag är sällan väldigt provocerande (borde skriva om mina åsikter och debattinlägg oftare!) men ett par inlägg som jag minns är när jag som ny i Finland gick hårt ut och kritiserade både den finska lucian och deras stackars semlor. Det var inte särskilt populärt och visst ska man vara försiktig med att kritisera hur saker och ting fungerar i andra länder. Sverige är Sverige och Finland är Finland – såklart att allt inte är likadant.

Varje gång jag besöker Gällivare och skriver om de känslorna, så misstänker jag att jag lyckas provocera någon som bor där. Därför brukar jag vara lite försiktig med just de känslorna, men ibland går det inte att hålla inne på.

Resor, guider & tips

Under de senaste året har flera av mina reseguider varit riktigt populära. Det är extra kul att se så de alltid får väldigt mycket kärlek (läs: tid) när de skapas. Här är de som varit populärast under 2017:

* Att göra i Warszawa

* Tips för att sova på flyget

* Weekend-guide till Milano

* Att göra i Stockholm – guider & tips


Nu måste jag passa på att fråga – minns du de här blogginlägg? Eller ungefär hur länge har du som läser här följt bloggen? Det vore superkul att få veta, om du vill berätta! ♥

Bilder: Unsplash.

Inlägget Blogginläggen vi minns dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Blogginläggen vi minns

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×