Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Otippade jobb jag drömmer om

Igår tog jag och Lisa en superlång och skön söndagspromenad längs stranden här i Haag där hon bor just nu. Vi hann avhandla massvis av olika ämnen och när vi tillsist slog oss ner på ett sufrigt café i slutet av stranden så pratade vi just om det här med att ”sadla om”. Vi är båda precis i början på våra karriärer men har väldigt svårt att se att vi kommer göra samma sak livet ut. 

Jag har väldigt nyss bestämt mig för att satsa på mitt företagande men kommer med stor sannolikhet att vara anställd någon gång i framtiden igen. There is a time and place for everything osv. 

När jag fyllde 18 fick jag  mitt första jobb. Och som jag hade väntat och längtat efter det. Sedan dess, den där veckan i mars 2010, har jag knappt varit en dag arbetslös. Jag jobbade extra på en hamburgerkedja och fick samma sommar ett Jobb inom hemtjänsten – ett jobb som kändes väldigt bra. Medan jag pluggade var det där jag sommarjobbade och i Jönköping hade jag också ett par extrajobb under studietiden.

Som barn tyckte jag att läraryrket verkade fantastiskt. Det gör jag fortfarande. Men jag tror det fanns ett driv i mig som såg begränsningar som lärare – kanske också ekonomiska begränsningar trots att jag egentligen inte haft pengar som största mål? Att bli frisör har också passerat i mina tankar, jag praoade på en frisörsalong och tyckte det verkade så himla trevligt.

Det här är några jobb som jag kanske romantiserar lite just nu men ändå har någon sorts dröm om att få pyssla med åtminstone ett litet tag. Kanske gör jag det en dag, eller så tar det sig uttryck i andra former eller förblir drömmar. Vi får se.

3 otippade jobb jag drömmer om


Jag skulle älska att jobba på förskola med barn – det måste vara otroligt givande. Människan är så fascinerande när den växer upp, ett litet barn som lär sig och gör sig redo för livet. Och tänk att nästan varje dag få följa med in i fantasiernas gränslösa värld? Har förstås också tänkt tanken om att åka iväg som aupair både en och två gånger.

☆ Jag skulle älska att driva ett bed&breakfast – och ta hand om alltifrån marknadsföringen till att fixa frukost och se till att rummen är tipptopp och gästernas behov tillgodoses. Och att vara den där värden som gör det där lilla extra. Bjuder på hemliga tips om staden och sånt.

☆ Jag har alltid haft en, förmodligen något överdrivet, romantiserad bild av att äga ett café. Att bli kompis med stammisarna som kommer förbi och vill ha sitt kaffe på ett visst sätt eller alltid beställer en och samma kaka. Ta fram nya spännande smaker och bjuda på något som inte alla andra caféer har i sina sortiment. Och såklart ha det bästa wifiet och uttag på många platser.


Vilka otippade jobb drömmer du om?

Inlägget Otippade Jobb jag drömmer om dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Otippade jobb jag drömmer om

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×