Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

8 saker du inte visste om mitt resande

* Jag äger inte en enda reseguide och har knappt läst en heller. Jag är med andra ord sämst på att göra research innan resor och det kan ju tyckas lite naivt och ignorant, men det är så jag älskat att resa. Något jag blivit mer intresserad av på senare år är dock att lära mig mer om kulturen och landet jag reser i – vad händer här? Varför är saker si eller så? Vad producerar man och exporterar? Och i dagsläget finner jag min reseinspiration till stor del från andra resebloggar.

lrssalok1fu-rawpixel-com

* Mitt coolaste resmål hittills i livet var 5 dagar på Samoa. Jag och min nya zeeländska kompis bodde i en liten strandhydda som hade persienner som väggar. Det var så exotiskt. Men också varmt och de första nätterna vaknade jag och tänkte nu dör jag men överlevde med tanken om att människor bor här – jag fixar detta!

* Den dyraste flygbiljett jag köpt är tur och retur-biljetten till Nya Zeeland när jag skulle plugga där hösten 2012. Den kostade 15 000 SEK. Ungefär samtidigt köpte jag min Macbook Air för exakt lika mycket. Macbooken följer fortfarande med mig snart 5 år senare och minnena från Nya Zeeland lever jag än idag på. Så om det var pengarna väl värt det? Absolut.

z7kbxifygee-freddy-castro

* När jag var 17 bilade jag från L.A. hela vägen till New York, på bara 3 veckor, med ungefär 15 andra ungdomar. Är glad än idag att jag åkte iväg på den språkresan. Det var första gången jag var så långt borta från Sverige och så länge hemifrån ensam.

8ttvm3ca94-bruno-bergher

* Under alla år som singel hoppades jag alltid att det var min blivande prins som skulle hamna i sätet bredvid mig på planet. Idag hoppas jag mest att jag kanske hamnar bredvid någon äldre som delar med sig av spännande berättelser och kloka lärdomar.

* Innan jag flög till Indien på obestämd framtid sommaren 2013 hade jag knappt haft en tanke på att ens besöka landet. Jag var 22 år gammal, nyutexaminerad och öppen för allt. Så när fick ett mejl på min LinkedIn som lät ”hej, vill du komma och jobba i Indien?” var jag inte sen att tacka ja.

7vn81icxllk-hans-vivek

* Min så kallade reseblogg var inte tänkt som en reseblogg från början. Jag började blogga när jag var 14 och när jag som 19-åring flyttade till Kanada för att plugga, följt av Nya Zeeland och sedan fortsatte på äventyr till Indien och München så växte resandet fram som Mitt största intresse och blev även fokus på bloggen (trots att jag skriver om allt möjligt och troligen kommer fortsätta göra det – det är fortfarande min personliga dagbok som jag delar med mig av till resten av världen).

* Jag har alltid älskat att ta foton men efter min första utbytestermin var jag så less på att släpa runt på min systemkamera att jag lämnade den hemma när jag åkte till Nya Zeeland. Sedan dess har jag endast fotat med mina diverse iPhones och även om foto har varit ett viktigt element här på bloggen, har det alltid varit mer av ett komplement till texten.

lake-tahoe-beach-sunset-1

Alla bilder i inlägget är lånade från Unsplash utom denna som är en iPhone-bild från stranden och solnedgången i Lake Tahoe. 


Om du vill ha mer reseinspiration får du gärna följa mig på Instagram, där hittar du mig under @jennsandstrom. Jag blir också glad om du vill gilla min Facebook-sida: Jenn – Forever abroad

Inlägget 8 saker du inte visste om mitt resande dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

8 saker du inte visste om mitt resande

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×