Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Resebesvikelser – när tåget ställs in pga kyla

Det är inte första gången Statens jävla Järnvägar strular till det med tågtrafiken. Förseningar är vi vana med, vi som bor eller har bott längst upp i Sverige. Men att ställa in tågtrafik under ett helt dygn, för att det är trettio minusgrader? Det är att uppnå helt nya nivåer av kaos och besvikelse. Framför allt besvikelse.

För idag anländer jag till Stockholm, för att hänga med min älskade Pappa som bor alldeles för långt borta och som jag träffar alldeles för sällan. Så när vi äntligen bokar in en helg och tänker mötas upp halvvägs, blir det årets kallaste vecka och tågen står still och flygen flyger inte heller för de gör de inte ofta från Gällivare. Så pappa Göran, han blir kvar i norr, så även alla andra resenärer som planerat en helg i Stockholm eller någon annan stans i världen.

Gällivare, antingen så bor du kvar där och stannar där – eller så flyttar du, för att bo där och försöka resa därifrån är uppenbarligen lättare sagt än gjort.

Det säkraste sättet att ta sig till/från Gällivare är att flyga till någon av de ”närliggande” flygplatserna. Antingen 15 eller 25 mil bort, till Kiruna eller Luleå. Då krävs dock någon form av transport därifrån…

Men med tanke på hur många gånger jag och min familj rest till och från Gällivare så är det inte jätteofta det sker (det värsta som hänt är trots allt när SAS tappade bort min brors rullstol…). Dessutom har jag överlag haft mestadels tur med mitt resande (peppar peppar) och kanske ska vi alla få smaka på vår beskärda del av kakan?

Jag och pappa i Reykjavik 2008.

Så nu får jag och min kille försöka skämma Bort Oss själva den här helgen i Stockholm (vilket aldrig är riktigt lika bra som när pappa skämmer bort oss). Och så får vi planera in en ny resa, eftersom det viktigaste vi har är varandra och att hälsa på varandra är sånt vi bör prioritera. 

Inlägget Resebesvikelser – när tåget ställs in Pga Kyla dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Resebesvikelser – när tåget ställs in pga kyla

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×