Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Lucka 17: Att fira jul hemma vs. utomlands

24 travel stories fira jul hemma vs utomlands

Tänk att vi redan nått till lucka 17, bara en vecka kvar nu. I dagens lucka hittar vi ännu lite tankar om att Fira Jul Hemma vs. att fira jul utomlands.  Det är en berättelse från Marias Memoarer – en finlandssvensk tjej och resebloggare som i november drog iväg till Australien på obestämd tid.


Tankar kring att fira jul hemma vs utomlands

Övriga tider på året har jag verkligen ingenting emot att vara borta (snarare tvärtom), men julen är en tid då det liksom känns fel att inte vara på hemmaplan. Och ju mer exotiskt landet är, desto konstigare blir det enligt min mening.

Jag har varit utomlands vid ett fåtal tillfällen kring juletid (dock ej under själva julhelgen), men i år blir det faktiskt första gången som jag spenderar hela julen utomlands. På andra sidan jordklotet rentav. Det kommer kännas milt sagt underligt och jag förstår inte hur jag ska få tag i någon julkänsla överhuvudtaget här. Har kollat in en del julpynt i diverse skyltfönster men det blir så tokigt i sommarvärmen.

Undrar samtidigt lite hur det egentligen känns för australiensarna med varma jular? Det är ju såklart helt normalt för dem, men hur känns det egentligen att pynta med snögubbar och kolla på amerikanska julfilmer när winter wonderland är något som de aldrig kommer att uppleva i hemlandet? Å andra sidan behöver de aldrig bygga upp några förväntningar om snö, så de slipper besvikelsen som vi kan känna i Norden när den vita julen aldrig infinner sig. Som vanligt finns det fördelar och nackdelar med det mesta.

Detta kommer alltså minst sagt bli en ovanlig jul för mig och det känns konstigt att fira den utan nära och kära och alla traditioner som hängt med sedan barndomen. Nåväl, jag får helt enkelt ta igen det nästa år och denna gång nöja mig med att krypa under täcket i hostelet, slänga på någon riktigt klyschig julfilm och låtsas att det inte är sommar ute. Kanske jag då kan få en stund av julkänsla. Och ni där uppe i norr – njut för sjutton för fulla muggar av er julglögg, mysmörkret och förhoppingsvis en gnutta snö!

Hur tänker du kring julen och resor?

Vill du vara hemma eller borta? Och om du väljer att vara borta, håller du dig till hyfsat nordliga breddgrader eller föredrar du mera exotiska resmål?

julafton hemma vs utomlands
Vad väljer du på julafton, vit snö eller vit sand?

Ifall ni vill läsa om mitt pågående äventyr i Australien kan ni kolla in min blogg: Marias Memoarer.


Detta är tankar som ligger mig nära i sinnet då jag inte firat en jul i Sverige på 3 år(!) – jag insåg just detta och blev nästan lite chockad. Herregud som jag ska fira svensk jul i år. För fyra år sedan kom jag förresten själv hem från Australien precis innan julafton. Jag minns hur jag spenderade december backpackandes i Australien och såg årets adventskalender som var Mysteriet på Greveholm i mobilen på olika hostel med halvbra internet.

Inlägget Lucka 17: Att fira Jul Hemma vs. utomlands dök först upp på Jennifer Sandström.This post first appeared on Jenn - Forever Abroad Always At Home, please read the originial post: here

Share the post

Lucka 17: Att fira jul hemma vs. utomlands

×

Subscribe to Jenn - Forever Abroad Always At Home

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×