Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

La semaine du Golfe du Morbihan 2015 (week van de Golf van Morbihan)

Eens in de twee jaar, komen meer dan 1000 boten bij elkaar voor dit Maritieme spektakel. De ontmoeting vindt plaats in een van de mooiste baaien ter wereld: de Golf Van Morbihan. Mor-bihan betekent kleine zee in het bretons.


Tijdens La semaine du Golfe -van maandag 11 mei tot zondag 17 mei- kunt u boten in alle soorten en maten bewonderen: van de traditionele vissersboten tot prestigieuze jachten, en een twintigtal grote zeilschepen behorend tot het Europese erfgoed. De schepen zijn afkomstige uit de Franse Atlantische kust, de Britse eilanden, de Noordzee, Scandinavië en de Middelandse zee.

Nederland eregast 2013 - Hydrograaf
Twee jaar geleden was Nederland eregast van de Week van de Golf Van Morbihan. Nu is de eer aan gastland Kroatië met zijn prachtige zeilboten en sterke maritieme tradities. De donderdag 14 mei staat in het teken van deze 'invité d'honneur'. Aan de oevers in de haven van Vannes zal een Kroatische dorp herrijzen. Bezoek hier de tentoonstellingen, maritieme demonstraties, doe mee aan workshops, luister naar zeemansliederen of struin langs de ambachtelijke winkels.

Naast Vannes zijn er nog 16 andere gemeentes die deelnemen met hun eigen charme, sfeer en activiteiten. Bekijk een plattegrond van de deelnemende havens van La Semaine du Golfe.

Zaterdag 16 mei is het hoogtepunt van het grote zeevaart evenement. Alle schepen komen bijeen voor de 'Grande Parade' en varen vanuit de Baai Van Quiberon tot in het hart van de Golf. Dit gebeurt
Locmariaquer
vanaf 15:00 uur wanneer het tij keert, om zo zonder problemen langs een van de sterke stromingen tussen Locmariaquer en Port Navalo te navigeren. De optocht bestaat uit 4 groepen begeleidt door 2 spectaculaire zeilschepen. De parade is te zien vanaf de havens, of aan het strand of vanaf de vele kustpaden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van La semainde du Golfe en/of download het nautische programma.

Maak dit maritieme feest mee en reserveer bij Camping de la Plage in La Trinité sur Mer een kampeerplek of een mobile-home. Onze camping ligt in de Baai van Quiberon en op korte afstand van de Golf Van Morbihan en de deelnemende havens zoals Auray, Crac'h en Locmariaquer.

Met vriendelijke groet,

Bram van Camping de la Plage


This post first appeared on Uw Eigen Nederlander Op Camping De La Plage: Febru, please read the originial post: here

Share the post

La semaine du Golfe du Morbihan 2015 (week van de Golf van Morbihan)

×

Subscribe to Uw Eigen Nederlander Op Camping De La Plage: Febru

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×