Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Spannende plekken in het Kruger National Park

Olifants Rustkamp

Het Kruger National Park is een van de meest iconische wildlife bestemmingen ter wereld, en het Olifants Rest Camp is de perfecte uitvalsbasis om het te verkennen. Als kenner van het park kan ik bevestigen dat dit gebied een paradijs is voor natuurliefhebbers, die er een Grote Verscheidenheid Aan dieren, adembenemende landschappen en prachtige vegetatie kunnen zien.

Het Olifants Rest camp ligt in het centrale deel van het Kruger National Park. Het kamp ligt bovenop een heuvel die enkele honderden meters boven de Olifantsrivier uittorent. Vanaf de uitkijkplatforms kan men de rivier beneden zien, zoals een zwevende adelaar deze zou overzien, terwijl hij vanuit de lucht jaagt. Bezoekers kunnen ook andere dieren verwachten, zoals giraffen, zebra's, nijlpaarden en krokodillen, evenals Een Grote Verscheidenheid aan vogelsoorten. Het gebied staat ook bekend om zijn prachtige landschappen, waaronder de Olifantsrivier en het nabijgelegen Timbavati Natuurreservaat.

De vegetatie in het gebied is ook ongelooflijk divers, met alles van dicht struikgewas tot open savanne. De Olifantsrivier is een bijzonder belangrijk gebied voor de vegetatie, omdat het een bron van water is voor de dieren in het gebied. De rivier is omzoomd met hoge bomen, bijvoorbeeld sycamore vijgen en leadwood bomen, die schaduw en beschutting bieden aan de dieren.

Het Olifants Rest camp is goed uitgerust met alle voorzieningen die nodig zijn voor een comfortabel verblijf, waaronder elektriciteit, warm water en doorspoeltoiletten. Er zijn ook verschillende accommodatiemogelijkheden, van traditionele campings tot chalets en bungalows. Elke accommodatie heeft een uniek kenmerk dat haar onderscheidt van de rest. Zo hebben de bungalows airconditioning en de chalets een kitchenette. De charmante, rietgedekte bungalows en pensions bieden een comfortabele en comfortabele accommodatie. Voor gasten die in grotere groepen reizen zijn er gastenverblijven. Met 107 bungalows en twee gastenkamers komt Olifants Rest Camp tegemoet aan de verschillende behoeften van koppels, gezinnen en kleine groepen vrienden. Gemeenschappelijke keukens zijn beschikbaar voor self-catering gasten evenals braais.

Het kamp zelf biedt ook onderdak aan een restaurant en bar, evenals een zwembad en een verscheidenheid aan recreatieve activiteiten, zoals vogels kijken en begeleide wandelingen. Het kamp is ontworpen om bezoekers een comfortabele en authentieke safari-ervaring te bieden, met accommodatie-opties die zijn gestructureerd om optimaal te profiteren van het prachtige uitzicht en in harmonie zijn met de omgeving.

Echt een uitstekende bestemming voor wie de schoonheid en diversiteit van het Zuid-Afrikaanse wildleven wil ervaren. Met comfortabele accommodaties, een breed scala aan recreatieve activiteiten en een rijke verscheidenheid aan dieren en landschappen, zal het kamp bezoekers zeker een onvergetelijke ervaring bezorgen.

Letaba Rest Camp

Naast het Olifants Rest Camp is een andere niet te missen bestemming in het park het Letaba Rest Camp. Dit kamp ligt in de Letaba River Valley, die bekend staat om zijn weelderige vegetatie en diverse wilde dieren. De Letaba Rivier is een bijzonder belangrijk gebied voor het wild, omdat het een bron van water is voor de dieren in het gebied. De naam betekent "rivier van zand", en de zanderige rivierbedding is een uitstekende locatie voor het bekijken van wild, met name olifanten, die goed gedijen in het gebied. Letaba is een groene oase in het omringende mopane veld en blijft een vaste favoriet bij bezoekers. s Nachts kijken de sterren uit op een symfonie van geluiden. Uilen, nachtzwaluwen, kikkers, fruitvleermuizen, krekels en krekels wedijveren om gehoord te worden, totdat de leeuw brult, dan is alles stil.

Het Letaba Rest Camp biedt bezoekers een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, van een pension, cottage, bungalow, hut of een ingerichte safaritent, tot een kampeer- en caravanterrein. Het karakter van Letaba Camp hangt sterk af van de hoge schaduwrijke bomen, uitgestrekte gazons en inheemse tuinen waar tamme Bushbucks ronddwalen, je kunt deze geweldige bezoekers voor je deur hebben!

Bezoek in de winter en je zult zien dat de tuinen een uitbarsting van kleur zijn, met verschillende soorten Aloë en de Impala lelie in volle bloei bij je accommodatie in het Kruger Park. De aloë's trekken een verscheidenheid aan vogels aan, waaronder de White Bellied en Marico Sunbird, Crested Barbet, Black headed Oriole en Black Eyed Bulbul.

Activiteiten in Letaba Rest Camp zijn begeleide bush-wandelingen en nacht/zondagsritten, avontuurlijke routes, bush-ontbijt en bush braais, en wildlife filmvoorstellingen.

Letaba Rest Camp biedt een cafetaria en een winkel, een restaurant, een gemeenschappelijke wasserette, een tankstation, gemeenschappelijke keukens en toiletten, braai faciliteiten, conferentie faciliteiten, een basis picknickplaats voor dagbezoekers in het kamp, een zwembad voor overnachtende bewoners, een TV lounge, het fascinerende Letaba Elephant Hall museum, en seizoensgebonden educatieve programma's voor kinderen.

Uniek voor Letaba onder de kampen in Kruger is de Elephant Hall, een klein museum gewijd aan olifanten.[13] Het bevat afdelingen over biologie, gedrag, ecologie en evolutie van olifanten. De belangrijkste tentoonstelling is het tentoonstellen van de slagtanden en schedels van de Magnificent Seven, een stel enorme tuskers (olifantenstieren met zeer grote slagtanden). De hal werd in 2017 gerenoveerd met financiële steun van donateurs wereldwijd en ontwerpondersteuning van professor Kevin Todd en zijn studenten van de Universiteit van de Sunshine Coast in Queensland.

Zeker een geweldige plek om te overwegen voor de nacht op te trekken, vooral om het Elephant Hall Museum te zien!

Bezienswaardigheden tijdens de rit

Naast de natuurlijke schoonheid van het Olifants Rest camp en de omgeving, herbergt het Kruger National Park ook verschillende historische plaatsen. Het park heeft een rijke culturele geschiedenis, met veel sites die een kijkje bieden in het leven van de mensen die dit gebied door de eeuwen heen hun thuis hebben genoemd. Enkele van de opmerkelijke historische sites in het centrale gebied van het park zijn de Thulamela archeologische site, die dateert uit de 14e eeuw en is de thuisbasis van de ruïnes van een koninklijke stad, evenals de Masorini archeologische site, die is de thuisbasis van de ruïnes van een ijzertijd nederzetting.

Thulamela archeologische site

Een ander gebied van het Kruger National Park dat een bezoek waard is, is de grenspost Giriyondo, gelegen op de grens tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Deze grenspost is de toegangspoort tot het Limpopo National Park in Mozambique, dat deel uitmaakt van het Greater Limpopo Transfrontier Park, een natuurgebied dat zich uitstrekt over drie landen: Zuid-Afrika, Mozambique en Zimbabwe. Het Limpopo National Park is het thuis van een grote verscheidenheid aan dieren, waaronder olifanten, leeuwen, luipaarden en wilde honden, evenals een grote verscheidenheid aan vogelsoorten.

Giriyondo grenspost

De Giriyondo Border Post is een uitstekende bestemming voor wie de natuurlijke schoonheid van het Limpopo National Park en het omringende gebied wil verkennen. Bezoekers kunnen ook een grote verscheidenheid aan vegetatie verwachten, waaronder baobabbomen, acaciabomen en mopane-bomen, evenals een grote verscheidenheid aan vogelsoorten. De Giriyondo Border Post is ook een geweldige plek om te leren over de geschiedenis en cultuur van het gebied, met vele historische sites en culturele bezienswaardigheden om te verkennen.

Het Kruger National Park is een enorme en diverse wildernis, en er zijn veel verschillende gebieden te verkennen. Het en de omliggende gebieden zijn echt een paradijs voor natuurliefhebbers. Er zijn maar weinig plaatsen die bezoekers de kans bieden om de schoonheid en diversiteit van Zuid-Afrika's wilde dieren, rijke cultuur en geschiedenis te ervaren.This post first appeared on Nhongo Safaris, please read the originial post: here

Share the post

Spannende plekken in het Kruger National Park

×

Subscribe to Nhongo Safaris

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×