Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Noas Ark

Ett tag var vi fundersamma på om Noas Ark skulle vara enda lösningen på hur vi i framtiden skulle kunna ta oss ned till byn. Regn, regn, uppehåll i en timme för att regna igen. De som bott här hela livet svär lite då det sällan har regnat såhär mycket. Från torka om sommaren till alldeles för mycket regn är ingen bra kombination. Vi bor på bergssluttningar vilket innebär att träd rasar, gamla stenmurar också och vägarna blir avstängda när det rasar träd och sten på vägarna. Medelåldern är ca 60 år här men likväl måste de ut och bygga upp stenmurar för hand, dra bort trä och försöka leda bort vatten.

Vi bor bland molnen

Klimatförändringar? https://www.dn.se/klimatet-just-nu/ Ja, det är faktiskt så att alla här berättar om hur klimatet ändrat sig. Förra december var det så varmt att de fick gå i kortbyxor och T-shirt under slakten i december. Temperaturerna är oberäkneliga och så även snö och regn. Det är inte lätt att ha djur uppe på bete i bergen och det helt plötsligt kommer en halvmeter snö. Det blir allt svårare att planera och till och med ekarna börjar dö. Så efter klimatmötet i Madrid var det starkt missnöje här. För om vi inte gör något, vad kommer hända här? Det går inte att ha den fina djurhållningen, vinrankorna kommer bli sjuka och odlingarna kan inte ge samma skördar. Någon säger att “vissa år är bättra och andra sämre”. Det hjälper inte här, de behöver en kontinuitet och regelbundenhet. Köpa in stödfoder är dyrt och i längden ohållbart.

Men visst är det vackert och ja det var lika ruggigt som det ser ut

Så under tiden som politiker inte vågar göra drastiska åtgärder och vissa politiker inte ens vill erkänna att det finns någon mänsklig påverkan på klimatet så kommer inte något bli bättre. Än värre är att SVT låtit någon forskare gå ut och mena att klimatrörelsen är vänstervriden. Ja, det är kanske så att verkligheten råkar just vara vänstervriden och lösningarna är vänstervridna. För klimatet kräver rättvisa lösningar och de som har mest måste faktiskt offra sin standard på sätt och vis. Dessutom måste tron på en evig ekonomisk tillväxt baserad på konsumtion dödas.

Ja, katten håller med.

Det måste hända något snart, för snart är det försent. Vi har inga barn och därmed behöver vi inte oroa oss egentligen men vi vill faktiskt att de som föds idag inte ska behöva uppleva den katastrof som globala uppvärmningen kommer leda till. Även om det är tråkigt så är det dags för alla att kräva ändringar och faktiskt ta ställning.

Inlägget Noas Ark dök först upp på Two cats in a caravan.This post first appeared on Two Cats In A Caravan, please read the originial post: here

Subscribe to Two Cats In A Caravan

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×