Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Vilnius Reseguide

Litauens huvudstad Vilnius är en trevlig stad som oftast hamnar i skymundan av andra större huvudstäder i Europa när resenärer letar efter weekendstäder. Staden har en rik historia med ett flertal vackra kyrkor, torg och en välbevarad stadsdel (Old Town). Vilnius ligger vid Litauens östra del mot Vitryssland och har ca 550 00 invånare och är som Göteborg i storlek.

Saker att göra i Vilnius

Något man inte får missa under sitt besök i Vilnius är att besöka gamla stan (Old Town) som erbjuder trevliga restauranger och butiker, blandat med trevliga hus och kyrkor. Här finns inte så många sevärdheter utan det är en sevärdhet i sig att bara strosa runt i den gamla stadsdelen och titta på de vackra byggnaderna i området.

Precis som många andra städer i Europa erbjuder Vilnius ett bra utbud av shopping. Förutom ett stort utbud av småbutiker och marknader runt om i centrala Vilnius finns även två stora shoppingcenter, Akropolis och Europa Shoppingcenter som både ligger i de centrala delarna av staden.

Hotell i Vilnius

Vilnius har ett stort utbud av hotell I varierande prisklasser. Generellt sätt är priserna på hotell något lägra här jämfört med andra huvudstäder i Europa vilket gör att man kan få väldigt bra standard till ett lägre pris. För att försäkra sig om att få det boendet man är ute efter samt att slippa jaga runt efter hotell på plats rekommenderar vi att man bokar hotell innan sin planerade resa till staden. Hotels.com har ett stort utbud av hotell och har även regelbundna kampanjer på hotell i Vilnius, vilket gör att man kan få ner priset ytterligare.

 

Ta sig till Vilnius

Det enklaste sättet att ta sig till Vilnius är att flyga. Det finns flyg från både Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. För att snabbt och enkelt hitta en flygbiljett rekommenderas sidor som Flygresor.se eller till exempel TripX.se som på ett överskådligt sätt listar de aktuella avgångarna och priserna på de datum du valt.

Fler reseguider

Inlägget Vilnius Reseguide dök först upp på Resa365.se.This post first appeared on Resa365.se, please read the originial post: here

Share the post

Vilnius Reseguide

×

Subscribe to Resa365.se

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×