Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Rabies sprids i Thailand

Thailand har drabbats av en rabiesepidemi och hittills har 4 personer mist livet. Just nu har över 20 provinser förklarats som ”röda zoner”, bland annat de populära resmålen Hua Hin, Pattaya och Trang-provinsen. Även Bangkok har drabbats där sex rabiesinfekterade personer förts till sjukhus för behandling.

Thailand har drabbats av en omfattande rabiesepidemi och på bara några dagar har antalet provinser förklarats som ”röda zoner” ökat från 13 till 22 där ibland de populära resmålen Rayong, Pattaya, Chiang Mai, Hua Hin och den populära Trang-provinsen i sydvästra Thailand dit många svenska åker för att besöka paradisöar som Koh Mook, Koh Kradan och Koh Libong.

Enligt thailändska myndigheter beror epidemin att antalet vaccinerade hundar och katter minskat med över 80% de senaste 3 åren. Dock ska detta åtgärdas genom att vaccinera tio miljoner hundar och katter de kommande 5 månaderna. Hitintills i år har det rapporterats om 388 fall av rabies vilket är en ökning med 182 jämför med samma period förra året, enligt Bangkok post

Ett av de största problemen är okunskapen kring rabiesinfektioner i Thailand. Samtliga dödsfall från förra året smittades av hundar. Nio av dem var inte ens medvetna om betydelsen att tvätta såret eller att en rabiesinfektion i sig är farlig och de uppsökte inte ens en läkare. Enligt Thaivisa.com ska rabiesutbrottet vara under kontroll och UD uppger att det inte finns någon avrådan från att resa till Thailand i nuläget.

Om olyckan skulle vara framme och man blir biten av ett djur i Thailand bör man uppsöka sjukvård direkt för behandling. Vill man kan man också ringa den svenska sjukvårdsrådgivningen för råd om vad man ska göra. För dig som ska resa till Thailand rekommenderas det att kontakta en vaccinationscentral för vidare rådgivning.

Inlägget Rabies sprids i Thailand dök först upp på Resa365.se.This post first appeared on Resa365.se, please read the originial post: here

Share the post

Rabies sprids i Thailand

×

Subscribe to Resa365.se

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×