Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Croatia Bike Week

Ljubitelji motora iz cijelog svijeta i ove godine u Puli na jednom od najvećih moto okupljanja u Europi

Prošle godine tisuće posjetitelja u Pulu je došlo iz cijele Hrvatske, SAD-a, Novog Zelanda, Austrije, Njemačke, Velike Britanije, Slovenije, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Finske, Austrije, Mađarske

Jedan od najupečatljivijih događaja u Puli prošle godine, uz brojne nastupe u pulskoj Areni, zasigurno je bio Croatia Bike Week – jedinstven susret motorista i ljubitelja motora iz cijeloga svijeta, ali i ljubitelja rock svirke i dobre zabave.

Prošle godine tisuće posjetitelja ovog događanja u Pulu je došlo iz cijele Hrvatske, SAD-a, Novog Zelanda, Austrije, Njemačke, Velike Britanije, Slovenije, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Finske, Austrije, Mađarske. Ove godine njima će se pridružiti čak i bajkeri iz Kanade i Rusije, Engleske, Škotske, Litve, Norveške i tko zna još otkuda, koje će privući razvikani moto party, jedan od najvećih moto susreta u Europi.

Susret u organizaciji moto kluba Twin Horn MC započeo je još davne 1995., i od onda se neprekidno održava svake godine. Zbog ovog velikog moto okupljanja Pula se već odavno krasi titulom bajkerskog grada te je obilježena na mapama mnogih moto turista i avanturista. Zanimljivo je da se je našla i kao česta točka na dugim putovanjima motociklista pa i nekima Koji su odlučili obići zemaljsku kuglu na motociklima. Već je uobičajeno da u Pulu dolaze motociklisti prevalivši i po nekoliko tisuća kilometara da bi bili djelom ovog bajkerskog spektakla.
Ovogodišnji Croatia Bike Week ugostit će Opću Opasnost u subotu, a tijekom cijelog tjedna nastupit će brojni bandovi, među kojima su Vedran Božić & Rock Masters, The Cool Shakes, Sister Soul & Blaxperts, The Second Hand Bend, The Night Express i drugi. Uz koncerte bit će tu i moto igre, stunt show, sexy show te CBW gitarijada kao novina. Od ove godine u sklopu CBW gitarijade za demo bandove pet najboljih bandova zasvirat će pred tisućama posjetitelja, a pobjednici će uz vrijedni poklon bon moći snimiti i promo CD. Moto kllub Twin Horn MC gitarijadu organizira u suradnji sa udrugom SGK Čarobna Frula.

Ove godine Croatia Bike Week započinje 29.8. i traje do 4.9. Budući da je susret namijenjen ljubiteljima motocikala svih vrsta i proizvođača, ali i ljudima koji vole dobru i kvalitetnu zabavu, svima onima koji dođu sa svojim motociklima ulaz je besplatan, a ostalima se naplaćuje jednokratno pedeset kuna te vrijedi za sve dane manifestacije. Kampiranje je također besplatno za sve sudionike, a kampirati se može na lokaciji Monumenti u sve dane manifestacije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Info Croatia

Opća Opasnost, Night Express, Cherrybombz, Muha i Veco bendovi su koje pulskoj publici ne treba posebno predstavljati. O još nekima koji dolaze evo po nekoliko riječi :

Vedran Božić & Rock Masters

– predstavit će Projekt *Planet Hendrix* snimljen u počast najvećem blues-rock gitaristi Jimiju Hendrixu. Razlog više bio je taj što je Vedran Božić, jedan od najboljih gitarista našeg rocka, svirao session sa Jimijem 1969. godine u Franfurtu. Vedran Božić ju svojem je glazbenom životu prošao kroz mnoge važne grupe (Roboti, MI, Boško Petrović Quintet, Time, Parni Valjak, Supersession Fidri – Sedak, Telephone Blues Band, Rockmasters i dr.), i zasigurno utjecao na veliki broj mladih gitarista. Dobitnik je nagrade “Status” – 1999. za najboljeg gitaristu, 2001. u zagrebačkom Domu sportova, na dodjeli novinarske rock nagrade “Crni mačak” dobio je nagradu za životno djelo, a 2004.g. “Mega Muzika” mu je dodijelila posebno priznanje za najveći utjecaj na električne gitariste u rock glazbi.

O njegovom nastupu s Hendrixom napisano je već također dosta toga. 1969.g. u Frankfurtu je nastupao s članovima grupe “Roboti” u jednom klubu u koji su, po završetku svojih nastupa, navraćali mnogi glazbenici. Hendrix je tamo došao sa zajedničkom prijateljicom koja ih je upoznala, a budući da su svirali njegove stvari, pozvali su ga da im se pridruži. Bend koji ga prati zove se Rock Masters, a čine ga iskusni glazbenici.

Sister Soul & Blaxperts

Predvodi ga Tiana Kruškić, finalistica showa „The Voice of Germany“ . Članovi benda su mahom profesionalni muzičari koji sviraju s dušom. Nastupili su na pulskom moto susretu i prošle godine te ostavili publiku bez daha i tako si osigurali ovogodišnji nastup na Croatia Bike Week-u.

The Second Hand Band

posljednjih 18 godina neprekidno sviraju u klubovima diljem Hrvatske, afirmiravši se u kultni rock cover bend. U ljetnim mjesecima održavaju turneje duž jadranske obale. Na jednom od svojih putovanja svirali su tri koncerta na manifestaciji “Harley Days Biograd”, jednom od najvećih moto susreta Harley Davidsona u Europi, koji se u lipnju 2014. održao u Biogradu. Nakon toga uslijedio je poziv na najveći europski moto susret u Europi gdje su kao jedini bend iz Hrvatske održali koncert na Harley Davidson European Bike Week (Faak am See ‐ Austrija, 2014.).

Tom Benzon & The Cool Shakes

Na pulskom moto susretu su nastupali još krajem devedesetih godina te mu se sada, nakon mnogo godina pauze vraćaju. Bend predvodi Tom Benzon, kod nas poznatiji kao nekadašnji gitarista Kojota i Malehookersa, koji nakon više od 10 godina dolazi sa svojom starom rock and roll ekipom dobro znanih muzičara: Ante Prgin- Surka (Beatbox, bubanj, ex Vlada Divljan band, Neno Belan) Vanja Marin (bass ‘Majke’, također iz Kojota) Slobodan Grujičić- Bobo (bubanj, treći Kojot, ex Let3, Urban…) Jere Valdevit (ex Let3…)

Gitarijada Croatia Bike Week

Na natječaj za sudjelovanje na CBW gitarijadi prijevilo se 18 bendova. Stručni žiri u sastavu Eduard Kancelar (profesor klavira i orgulja, klavijaturist u prvoj postavi Atomskog skloništa), Edi Cukerić (producent – Gustafi, Hladno pivo, Goribor..), Tatiana Giorgi (profesor glazbe, pjevačica i autor glazbe), Tea Tidić (profesor glazbe, basistica, novinarka) odlučio je da će u finalu koje će se održati 2.9.2016. u sklopu Croatia Bike Week-a nastupiti 5 bendova:EOT, TIGHT GRIPPS, OPAKI JAHAČI VATRENIH RIFFOVA IZ PAKLA, EHO i NORD Za rezervni bend odabran je SILLYCONS koji će svirati ukoliko netko od finalista odustane od nastupa. Nakon što smo kontaktirali odabrane bendove, svi su potvrdili dolazak osim Tight Gripps pa će umjesto njih nastupiti rezervni bend.
Konačni spisak bendova koji će nastupiti u sklopu Gitarijade Croatia Bike Weeka je: EOT, SILLYCONS, OPAKI JAHAČI VATRENIH RIFFOVA IZ PAKLA, EHO i NORD.
Zahvaljujemo se svim prijavljenim bendovima, a onima koji nisu prošli poručujemo da se prijave i dogodine.

Stunt Show by Dejan Špoljar

Akrobacije na motociklu izvoditi će Dejan Špoljar- ponajbolji majstor stunt zanata u Hrvata. Većini koji su imali prilike gledati Dejanove nastupe mnogo se toga činilo nemogućim. Život je posvetio akrobacijama na motoru te vam ima mnogo toga za pokazati. Održat će dva nastupa, po jedan u petak i subotu te vas zasigurno ostaviti bez daha.

STUNT

Dolazak / Ulaz

Ulaz te kampiranje besplatno je za sve one koji dođu motociklom. Ostali će za ulaznicu izdvojiti 50 kn. Jednom kupljena ulaznica vrijedi za petak i subotu, a ostale je dane ulaz besplatan za sve.
Na Monumentima su osigurana parkirna mjesta za motocikle i automobile, a na ulazu će biti parkirana i Taxi vozila.
Posjetiteljima nudimo i prijevoz brodom s gradske rive na Monumente. Mjesto polaska i dolaska broda bit će označeno natpisom na gradskoj rivi ispred katedrale te na molu na samoj lokaciji moto susreta. Brod kreće svaki puni sat po slijedećem rasporedu:

PETAK: od 17:00 do 04:00; SUBOTA: od 12:00 do NEDJELJE u 08:00 Kontakt: 098 240 568

MJESTO

DEFILE GRADOM

U subotu 03. 09. 2016. u 16:00 h kolona će krenuti iz bivše vojarne Monumenti prema gradu, pa se kreće ulicama: Creska, 119. Brigade, Riva, Flaciusova, Arsenalska, Jeretova, Stoja, Uskočka, Lungo Mare, Valsaline, Veruda, Tommasinijeva, Mornarički trg, Arsenalska, Dobrilina, Laginjina, Giardini, Istarska, 43. Istarske divizije, Cesta prekomorskih brigada, te se nakon obilaska grada Pule vraća natrag Državnom cestom prema Monumentima.

Predviđeno trajanje defilea je 40 minuta, a regulacija prometa uspostavit će se u suradnji sa prometnom policijom i uz pomoć redara.

Učesnike defilea molimo da se pridržavaju propisa te uputa redara i policije, a građanima koji žele pogledati defile preporučamo da nas sačekaju na Giardinima ili ispod Arene.
2016
imageThis post first appeared on Info Croatia | Hrvatska I Svijet: Govorimo Otvoreno, please read the originial post: here

Share the post

Croatia Bike Week

×

Subscribe to Info Croatia | Hrvatska I Svijet: Govorimo Otvoreno

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×