Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Fa 33 anys que va néixer oficialment el TCP/IP

Tags: xarxa dels eua
Fa 33 anys que va néixer oficialment el TCP/IP


Avui en dia, internet és una de les xarxes més extenses i grans del món, de manera que una de les seves fortaleses, està en la facilitat de com es pot obtenir informació de qualsevol tema.
Però remuntant en la història, només cal anar a la dècada dels seixanta, concretament al 1962 gràcies a l'investigador Paul Baran, que treballava al Govern dels EUA, ja que va editar el llibre sobre xarxes de telecomunicacions distribuïdes on apareix la descripció de xarxes de commutació de paquets; de manera que donava solució a la forma de com poder connectar computadors en una xarxa descentralitzada.
Cinc anys més tard, va ser presentat el primer pla sobre xarxes de commutació de paquets, treball que va detallar, i també descriure, el conjunt de protocols d'internet. Aquest fet va portar al 1969 als Srs Bolt, Baraneky i Newman a treballar per aconseguir una xarxa amb una tecnologia que assegurés que la informació sortint d'un punt arribés a l'altre extrem, encara que una part de la xarxa deixés de funcionar. Això es el que va ser conegut com a commutació de paquets, ja que tota la informació que parteix d'un terminal, es trossejada en blocs d'una longitud, que és el que s'anomena paquet.

Fa 33 anys que va néixer oficialment el TCP/IP

Tot i que no està clar dir quan va començar la xarxa internet com és avui en dia, certament al 1980 varen ser interconnectades les xarxes CSNTE. Era una xarxa que connectava ordinadors de diferents departaments de ciència d'alguns estats dels EUA amb ARPANET (Advanced Research Projects Agency Networks) així doncs, es podria dir que va ser la primera xarxa autònoma.
No obstant això, l'1 de gener del 1983, és la data que es va adquirir com el naixement de l'era Internet, com a resultat de que el Departament de Defensa dels EUA va decidir usar el protocol TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) en la seva xarxa ARPANET,  donant pas al que va ser la xarxa ARPS INTERNET. De manera que aquesta xarxa va tenir aplicació en altres agències governamentals, entre les que hi ha la NASA.
El seu nom va tenir diferents evolucions que varen ser:

- Federal Research Interent

- TCP/IP Internet

- Internet

Una vegada acaba ARPANET i sorgeix Internet, al mateix any cal dir que el major centre que utilitzava internet a Europa era el CERN i va ser aquest, gràcies a Tim Berners Lee, que va crear la World Wide Web (www) emprant els recursos:

HTML (HyperText Markup Languaje)

HTTP (HyperText Transfer Protocol)

I el Web Browser com a programa per a client.


Font: Ramon Gallart


This post first appeared on Getting Smarter And Smarter..., please read the originial post: here

Share the post

Fa 33 anys que va néixer oficialment el TCP/IP

×

Subscribe to Getting Smarter And Smarter...

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×