Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Avions d'ala plegable

En els anys 1960 i 70, l'Ala-Swing era el disseny elegit per al bombardeig estratègic d'avions d'atac. Aquests són set dels dissenys més impressionants que van sorgir d'aquells temps.

1 General Dynamics F-111 Aardvark
L'Aardvark va ser el primer avió de geometria variable. Les ales podrien escombrar a partir de 16 graus fins a 72,5 graus. Però una ala swing no era la única tecnologia pionera. També va aplanar el camí per al radar de seguiment del terreny, de manera que permetia volar a alta velocitat i també, vol de baix nivell.

Avions d'ala plegable


2 Mikoyan-Gurevich MiG-23
A més de tenir l'ala d'escombrat o abatible, el MiG-23 va ser el primer jet de la Unió Soviètica equipat amb un radar d'enderroc amb mirada cap avall, així com els primers a tenir preses d'aire lateral. L'avió va ser un èxit, i se'n van construir més de 5.000.

Avions d'ala plegable


3 Panavia Tornado
Encara en servei avui, el Tornado és un dels avions amb ales de geometria més recognoscible. El Tornado té una altra característica poc comuna dels avions de combat: El inversors d'empenta. Els inversors es van posar per augmentar la capacitat STOL.

Avions d'ala plegable


4 Sukhoi Tev-24
El TEV-24 va ser dissenyat per assolir creuers per sobre de Mach 1 a baixa altura per períodes prolongats de temps. També va ser el primer avió soviètic amb un sistema de navegació amb atac.

Avions d'ala plegable


5 Rockwell B-1B Lancer
És l'únic avió amb ales de geometria abatible en actiu de la Força Aèria dels Estats Units. Arriba a Mach 1,25 atacant i pot portar unes 125.000 lliures de càrrega útil. I amb més de 120.000 lliures d'empenta, es pot anar als llocs ràpidament.

Avions d'ala plegable


6 Tupolev Tuv-160
L'equivalent del B-1 de la Unió Soviètica, va ser el Tuv-160 Blackjack. És un avió massiu, establint registres per l'avió de combat, supersònic, i el més gran dels avions amb ales de geometria plegable que mai s'ha dissenyat.

Avions d'ala plegable


7 Grumman F-14 Tomcat
Un dels més impressionants avions amb què la Navy ha volat mai, l'F-14 podria arribar a velocitats de Mach 2.34, tenia més de 54.000 lliures d'empenta i va protagonitzar la millor pel·lícula de l'aviació que mai s'ha fet.

Avions d'ala plegable


Font: BoldMethod


This post first appeared on Getting Smarter And Smarter..., please read the originial post: here

Share the post

Avions d'ala plegable

×

Subscribe to Getting Smarter And Smarter...

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×