Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Hyperloop: El transport del futur

Si hi ha un projecte en el món del Transport que crida l'atenció és el de l'Hyperloop. Es tracta d'una barreja entre tren bala, avió i taula d'hoquei sobre aire que transportarà a persones a una velocitat de 1.200 quilòmetres per hora. És el transport del futur, i encara que sona a ciència ficció, la seva posada en marxa està planejada per al 2018. El conseller delegat de la companyia, Dirk Ahlborn, va ser al febrer passat a Barcelona al 4YFN, l'esveniment paral·lel al Mobile World Congress que va reunir emprenedors i start-ups.

Hyperloop: El transport del futur

"Hyperloop és molt més que un mitjà de transport. Treballem per solucionar el transport públic", va assegurar Ahlborn al diari El Periódico. Ideat per Elon Musk, conseller delegat de Tesla, Hyperloop és un mitjà de transport basat en càpsules (que transportaran les persones) que viatjaran a través de tubs amb menor pressió de l'aire (al final del recorregut caldrà represuritzar-les). "És molt similar a un avió, la tecnologia ja existeix. Com pot viatjar a 1.200 quilòmetres per hora? L'avió va a 900 km/h, i ho aconsegueix gràcies a que està a molta alçada, on hi ha menor resistència de l'aire. Nosaltres dins del tub crearem aquest entorn", assenyala.

Hyperloop: El transport del futur

Les càpsules seran similars als vagons d'un tren o un avió, i hi haurà diferents configuracions. Els tubs es construiran sobre terra, i estaran totalment recoberts de panells solars. "La part més important de la tecnologia és que produirem més energia de la que utilitzarem. Només amb els panells tindrem més energia de la que gastarem. A més, aprofitarem el vent, l'energia cinètica ... El cost d'utilització i manteniment serà molt baix, al contrari del que passa al tren", destaca. "És un mix de com es pot viatjar més ràpid, de manera més sostenible, però també guanyar diners", afegeix.

Hyperloop: El transport del futur

La companyia ja prepara el que serà el primer circuit de Hyperloop del món a Quay Valley, Califòrnia, on instalarà vuit quilòmetres de recorregut per provar la tecnologia i, sobretot, "l'embarcament". Començaran a construir al juny i juliol, i servirà de prova per la gran estrena de la signatura: La ruta San Francisco-Los Angeles (600 quilòmetres). "Entrarà en funcionament el 2018 o 2019", afegeix Ahlborn. "Hi ha molt interès pel projecte, més de 20 ciutats de tot el món s'han interessat. Tancarem diversos projectes en els pròxims dos mesos".
És 100% segur? "Què és 100% segur? El que sí que sabem és que és 10 vegades més segur que un avió", replica el directiu, que afegeix que tot estarà controlat per ordinadors (amb supervisió humana).

Hyperloop: El transport del futur

"El món canviarà. Podràs viure a 100 quilòmetres de Barcelona i estar al centre en 10 minuts. El major canvi serà en els vols de curta distància, una mica com ha passat amb el AVE, que ha menjat terreny a l'avió. Només que en comptes de 2 hores i mitja, nosaltres uniríem Madrid amb Barcelona en mitja hora". El preu del bitllet previst és de menys de 30 euros per 600 quilòmetres de viatge.

Font: El Periódico


This post first appeared on Getting Smarter And Smarter..., please read the originial post: here

Share the post

Hyperloop: El transport del futur

×

Subscribe to Getting Smarter And Smarter...

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×