Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

L'Estat espanyol està al capdavant en l'augment de l'energia termosolar al 2015

D'acord amb les dades estadístiques que el centre de recerca CSPPLAZA ha publicat recentment, la capacitat d'energia Termosolar instal·lada a nivell mundial ha tingut un creixement sostingut al 2015; afegint 421,1 MW a les dades de 2014. La potència total instal·lada actualment és de 4.940,1 MW, un increment del 9,3% respecte a l'any anterior.

L'Estat espanyol està al capdavant en l'augment de l'energia termosolar al 2015

El major increment en la potència instal·lada s'ha donat al Marroc, amb 160 MW afegits provinents de la planta termosolar cilindre-parabòlica Noor 1, construïda a finals de 2015. Tot i que les estadístiques han comptat amb l'aportació d'aquesta planta, es fa notar que la inauguració, que s'havia de celebrar inicialment el 27 de desembre, encara està pendent. Tot i això, els autors de l'informe han considerat oportú sumar-la a la nova potència instal·lada al 2105 d'aquest informe.
Sud-àfrica és el país que ocupa el segon lloc en el rànquing, gràcies al gran progrés realitzat durant el 2015. La planta Kaxu Solar One, amb una potència instal·lada de 100 MW, està operativa des de març de 2015, mentre que la planta Bokpoort, amb 50 MW, va començar a operar al desembre passat. La planta Khi Solar One, amb capacitat de 50 MW també espera la seva entrada en operació durant el primer semestre de 2016. Les plantes Xina Solar One i Ilanga CSP 1, amb potències de 100 MW, es troben actualment en construcció, mentre que Kathu CSP i Redstone, de 100 MW, avança a bon ritme.
Als EUA compten amb la planta Crescent Dune, la major termosolar de torre amb emmagatzematge a nivell mundial. La posada en marxa encara no s'ha anunciat oficialment, però la potència també ha estat inclosa en aquest informe.

L'Estat espanyol està al capdavant en l'augment de l'energia termosolar al 2015

A la Xina va entrar en operació la planta Jiangsu Xin Chen, aportant 300 kW nous, tot i que no compten amb majors projectes en operació. El més notable del mercat xinès aquest any ha estat l'acabament de les declaracions i auditories dels projectes de demostració de CSP. S'espera un ràpid creixement al llarg d'aquest any i del 2017, i un creixement espectacular per al 2018. Aquest any s'espera que la Xina posi en operació diverses plantes d'1 GW d'energia termosolar, que la convertirà en el mercat emergent amb més potencial internacional.
L'Estat espanyol, que es troba al capdavant de la llista amb 2.362 MW, no té cap increment en la potència instal·lada l'any passat. Segons l'estudi de CSPPLAZA això és a causa pel deteriorament de les polítiques energètiques renovables a l'estat.

L'Estat espanyol està al capdavant en l'augment de l'energia termosolar al 2015

A l'Estat espanyol li segueixen, en termes de potència instal·lada: EUA, Índia, Marroc, Sud-àfrica, Emirats Àrabs Units, Algèria, Egipte, Xina, Iran, Austràlia, Itàlia, Israel, Xile, Tailàndia i la llista continua per sota dels 5 MW instal·lats.

Font: FuturEnergy


This post first appeared on Getting Smarter And Smarter..., please read the originial post: here

Share the post

L'Estat espanyol està al capdavant en l'augment de l'energia termosolar al 2015

×

Subscribe to Getting Smarter And Smarter...

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×