Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Nova pell electrònica

La Universitat de Colorado i investigadors de Boulder han desenvolupat un nou tipus de "pell electrònica" maleable, autocurable i totalment reciclable que té aplicacions que van des de la robòtica i el desenvolupament protèsic fins a millors dispositius biomèdics.

Nova pell electrònica

La pell electrònica, coneguda com e-skin, és un material prim i translúcid que pot imitar la funció i les propietats mecàniques de la pell humana. En laboratoris de tot el món s'estan desenvolupant una sèrie de diferents tipus i mides d'e-skins, ja que els investigadors reconeixen el seu valor en diversos camps mèdics, científics i d'enginyeria.
El nou CU-Boulder e-skin té uns sensors integrats per mesurar la pressió, la temperatura, la humitat i el flux d'aire. Té diverses propietats distintives, incloent un nou tipus de polímer de xarxa dinàmica amb unió covalent, conegut com poliimina que ha estat encaixat amb nanopartícules de plata per proporcionar una millor resistència mecànica, estabilitat química i conductivitat elèctrica.

Nova pell electrònica

El que és únic, és que l'adhesió química de la poliimina que es fa servir permet que la pell electrònica sigui autocurable i totalment reciclable a temperatura ambient. Tenint en compte els milions de tones de residus electrònics generats a tot el món cada any, la reciclabilitat de la pell electrònica te un bon sentit econòmic i mediambiental.

Un article sobre el tema es va publicar a la revista Science Advancements. Els autors de l'estudi inclouen Zhanan Zou i Yan Li d'enginyeria mecànica i Chengpu Zhu i Xingfeng Lei, de química i bioquímica. L'estudi va ser finançat en part per la National Science Foundation.

Nova pell electrònica

Molta gent està familiaritzada amb la pel·lícula The Terminator, en què la pell del malvat principal és "re-curada" uns segons després de ser disparat, batut o atropellat, va dir Zhang. Tot i que el nou procés no és tan dramàtic, la curació de la pell tallada o trencada, inclosos els sensors, es realitza utilitzant una barreja de tres compostos en etanol disponibles al mercat. Un altre avantatge de la nova pell de CU Boulder és que es pot adaptar fàcilment amb superfícies corbes com els braços humans i les mans robòtiques aplicant-li calor i pressió moderades sense introduir esforços excessius.

Nova pell electrònica

Per reciclar la pell, el dispositiu s'aboca en una solució de reciclatge, fent que els polímers es degradin en oligòmers (polímers amb un grau de polimerització normalment inferior a 10) i monòmers (molècules petites que es poden unir en polímers) que són solubles en etanol. Les nanopartícules de plata s'enfonsen al fons de la solució. La solució reciclada i les nanopartícules poden utilitzar-se per fer noves e-skin funcionals.

Font: Universitat de Colorado


This post first appeared on Getting Smarter And Smarter..., please read the originial post: here

Share the post

Nova pell electrònica

×

Subscribe to Getting Smarter And Smarter...

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×