Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Noves tecnologies per al desenvolupament de xarxes 5G

Nokia va anunciar dies enrere noves tecnologies per al desenvolupament de xarxes 5G. En aquest context, la companyia ha presentat els chipsets (conjunt de circuits integrats dissenyats ab base en l'arquitectura d'un processador) ReefShark que permeten reduir dràsticament la mida, el cost i el consum energètic de les xarxes dels operadors i complir les massives necessitats de processament i radiofreqüència de la futura generació.

Noves tecnologies per al desenvolupament de xarxes 5G

Aquestes solucions incorporen les innovacions en intel·ligència artificial (AI) desenvolupades pels laboratoris Nokia Bell Labs i les àmplies capacitats del proveïdor en el desenvolupament d'antenes per a estacions base i dispositius mòbils. A més, utilitzen la tecnologia de silici desenvolupada per la companyia a Oulu, Espoo i Tampere, a Finlàndia, així com a Sunnyvale, Califòrnia.
Els chipsets ReefShark per a les unitats de radiofreqüència (RF), com les utilitzades en les antenes, milloren significativament el seu rendiment. Això permet reduir a la meitat la mida de les antenes MIMO massiu. També disminueixen el consum energètic a les unitats de banda base en un 64%, en comparació de les unitats usades actualment.

Noves tecnologies per al desenvolupament de xarxes 5G

A més, es lliuren com a unitats plug-in per al mòdul de banda base AirScale de Nokia disponible comercialment. El programari de AirScale pot actualitzar-se fins aconseguir una funcionalitat 5G completa i aquestes unitats tripliquen el rendiment dels actuals 28 Gbit / s de la signatura, fins als 84 Gbps per mòdul. Així mateix, l'encadenament de mòduls de banda base AirScale permet un rendiment de l'estació base de fins a 6 terabits per segon, que permetrà als operadors complir les enormes demandes de densificació en continu creixement i donar suport a les massives necessitats de millora de banda ampla mòbil dels usuaris i els dispositius en les grans ciutats.
La intel·ligència artificial (AI) a les xarxes 5G permet l'optimització i el control de la ràdio en temps real i la possibilitat d'aplicar tècniques com el network slicing que ajudaran a complir les demandes de nivell de servei dels nous casos de negoci. El proveïdor està desenvolupant una tecnologia amb interfícies comunes i kits d'eines que permeten als proveïdors de servei implementar aplicacions d'aprenentatge automatitzat (machine learning) en les seves xarxes.
Actualment, la multinacional està treballant amb 30 operadors que fan servir ReefShark i incrementarà el nombre d'implementacions en camp durant el tercer trimestre de 2018.

Arquitectura de xarxa Future X per 5G
Així mateix, Nokia ha revelat l'abast de la seva arquitectura Future X per 5G, la base del seu nou disseny de referència i els fonaments de la seva cartera de tecnologia i serveis 5G.

Noves tecnologies per al desenvolupament de xarxes 5G

Aquest portfolio, que es presentarà durant el Mobile World Congress que se celebrarà a Barcelona, es compon d'una xarxa completa extrem a extrem que ofereix una capacitat fins a 3 vegades més gran per emplaçament de cel·la i una reducció del 30% del cost total de operació gràcies a una automatització basada en intel·ligència artificial.

Noves tecnologies per al desenvolupament de xarxes 5G

Future X 5G facilita un rendiment a la banda base gràcies als xipsets ReefShark. Aquests microprocessadors aconsegueixen reduir més la mida de les antenes MIMO massiu en un 50%, augmentant les opcions d'implementació i aconseguint una reducció del 64% del consum d'energia de les unitats de banda base. Les tecnologies Beamforming amb aprenentatge automatitzat permeten a les xarxes seguir als dispositius mòbils i ampliar el rang de cel·la, així com proporcionar una gran capacitat allà on es necessiti.
La xarxa Future X 5G es dimensiona de manera eficient per suportar el trànsit i la creació constant de nous serveis i aplicacions assignades a diferents instàncies de xarxa. Les solucions de nucli de xarxa 5G de Nokia, com el nucli de paquets en el núvol "Cloud Packet Core", combinen conceptes d'arquitectura nativa en el núvol com, per exemple, la desagregació del programari de funcions de xarxa, els elements de programari funcional independents de l'estat amb un processament eficient del mateix i una capa de dades compartides amb xarxes en el núvol automatitzades i gestió dinàmica del cicle de vida. Això permet aconseguir les millors prestacions de serveis, així com agilitat i eficàcia operativa.
L'automatització és clau per poder aprofitar al màxim el potencial operatiu de les xarxes 5G i gestionar la gran quantitat de connexions de xarxa amb diferents requisits. Els avenços de Nokia en intel·ligència artificial i aprenentatge automatitzat (des de la xarxa fins a les estacions base independentment d'on estiguin situades) milloren el rendiment i les operacions. L'automatització aplicada a la infraestructura nativa en el núvol de Nokia pot aconseguir un estalvi operatiu d'alt voltant del 30%. Nokia promou a més una cultura d'arquitectura oberta que permet als seus clients accedir i beneficiar-se de la intel·ligència en la seva xarxa.

Font: RedesTelecom


This post first appeared on Getting Smarter And Smarter..., please read the originial post: here

Share the post

Noves tecnologies per al desenvolupament de xarxes 5G

×

Subscribe to Getting Smarter And Smarter...

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×