Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

La intel·ligència artificial i la robòtica, aliats del treballador

Un cop més, la Tecnologia està jugant un paper determinant en l'automatització de processos manuals. La intel·ligència artificial (AI), l'aprenentatge automàtic (ML) i la robòtica són al centre d'aquest debat. Aquestes tecnologies que s'estan desplegant a tot el món, impactaran en el futur del treball, canviant les pràctiques laborals i creant la necessitat de desenvolupar habilitats específiques.

La intel·ligència artificial i la robòtica, aliats del treballador

El debat està augmentant gradualment en els països en desenvolupament i tindrà un to diferent a les economies desenvolupades. La creixent implementació d'aquestes tecnologies, representa una oportunitat perquè l'economia i el nivell de vida segueixin creixent, especialment en economies desenvolupades amb poblacions envellides com el Japó o Corea. No obstant això, en els països en desenvolupament amb poblacions més joves, aquests mateixos canvis es poden percebre com una amenaça per als models de desenvolupament econòmic basats en un ús intensiu de mà d'obra de baix cost.

La intel·ligència artificial i la robòtica, aliats del treballador

Per poder abordar aquest debat, és molt rellevant tenir els següents aspectes en consideració. En primer lloc, menys del 5% dels llocs de treball són candidats per a l'automatització total. La tecnologia complementarà als humans amb tasques específiques i de la mateixa manera que els diferents canvis tecnològics viscuts al llarg de la història, la intel·ligència artificial i la robòtica, redefiniran les ocupacions a llarg termini, però no els reemplaçaran.

La intel·ligència artificial i la robòtica, aliats del treballador

En segon lloc, l'automatització podria augmentar el creixement de la productivitat a nivell mundial d'un 0,8% a un 1,4% anual. Aquesta millora pot produir-se tant en processos individuals i d'empreses, com en el nivell macroeconòmic, on l'acceleració de la productivitat és molt necessària, sobretot quan la proporció de la població en edat de treballar disminueix en molts països. Això també és cert en països en desenvolupament. Els dos països més grans del món -l'Índia i la Xina- han reduït dràsticament les taxes de pobresa en els últims vint anys, en part a través de l'adopció creixent de l'automatització en els processos de fabricació. En tercer lloc, la tecnologia conduirà a feines noves i actualment desconegudes.
És important reconèixer que dels avenços fruit de l'automatització, sorgiran noves categories de llocs de treball que no podem preveure avui. El Fòrum Econòmic Mundial estima que més del 65% dels nens a nivell mundial que ingressen a l'escola primària en l'actualitat acabaran treballant en feines que no existeixen en aquest moment.

La intel·ligència artificial i la robòtica, aliats del treballador

La societat s'ha enfrontat a aquestes situacions amb anterioritat i la història dels últims 50 anys demostra que el nivell de vida ha millorat a tot el món impulsat, en part, per l'avanç de la tecnologia. Armats amb aquesta experiència, la societat està més ben equipada que mai per integrar la tecnologia de manera que aquesta tingui un impacte positiu en les seves vides. Ara és el moment d'invertir en l'educació i en el desenvolupament de noves habilitats que ens permetin aprofitar tot el potencial que la tecnologia ens brinda.

Font: Expansión


This post first appeared on Getting Smarter And Smarter..., please read the originial post: here

Share the post

La intel·ligència artificial i la robòtica, aliats del treballador

×

Subscribe to Getting Smarter And Smarter...

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×