Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Les 10 centrals tèrmiques europees que més van contaminar el 2016

La Comissió Europea va publicar a l'abril passat l'informe preliminar de 2016 sobre l'Esquema de Comerç d'Emissions de la UE (ETS), sobre el qual la consultora britànica Sandbag ha realitzat una interessant anàlisi en la qual, a través de diversos gràfics, desgrana la situació i tendències de Les Emissions a la UE.
Les emissions de les centrals elèctriques de carbó es van reduir un impressionant 11% el 2016. No obstant això, les de les 280 centrals tèrmiques de carbó d'Europa seguien representant el 39% del total de les emissions de l'Esquema de Comerç d'Emissions de la UE (ETS). Està clar que l'eliminació gradual de carbó a favor de les renovables és la forma més ràpida i més barata de reduir ràpidament les emissions, i els polítics han de trobar la manera de fer que això passi.
Un preu del carboni de gairebé zero no contribueix en res per aconseguir aquest objectiu. El baix preu del carboni també està estancant la descarbonització industrial, on les emissions s'han reduït en menys de l'1% en els últims quatre anys.

Les emissions ETS de la UE van caure un 2,4% el 2016 en línia amb la tendència recent
El total d'emissions estacionàries ETS de la UE van caure un 2,4% el 2016, en passar de 1.803 milions de tones (Mt) el 2015 a 1759 Mt el 2016. La caiguda del 2,4% el 2016 reprodueix gairebé exactament la tendència dels últims anys: les emissions de ETS de la UE han caigut de mitjana un 2,6% cada any des de 2005 fins al 2016.
La caiguda del 2,4% a 1.759 Mt va estar en línia amb les estimacions. Sandbag va pronosticar 1.754 Mt al gener, en el seu informe La transició del sector elèctric europeu en 2016. Les dades d'emissions estan complets al 92% (més de la meitat de les dades que falten corresponen a la planta de lignit LEAG de EPH). Van tenir en compte això mitjançant l'ús de les emissions de 2015 en què hi havia dades incompletes (a excepció de LEAG les emissions estimades es van reduir en 2,5 milions de tones).

Les 10 centrals tèrmiques europees que més van contaminar el 2016


La forta caiguda de les emissions ETS de la UE es deu a la caiguda de les emissions del sector elèctric
Les emissions del sector elèctric es van reduir un 4% el 2016 gràcies al fet que la generació elèctrica a carbó es va desplomar un 11%. Les emissions de les centrals de gas van augmentar, en reemplaçar a les més brutes de carbó. Això es va deure al tancament de plantes de carbó i al canvi de carbó a gas causa de l'abaratiment del preu del gas davant del carbó. Des de l'any 2010, a causa de l'enorme inversió en generació d'energia renovable, les emissions totals del sector elèctric han caigut en un 19%, amb una caiguda de les emissions de carboni del 16% i el 24% en un altre tipus d'emissions energètiques.
Les emissions industrials, en comparació, amb prou feines han caigut en quatre anys. Van caure un 0,2% el 2016, i són només un 1% menors que el 2012.

Les 10 centrals tèrmiques europees que més van contaminar el 2016

Les emissions de les centrals elèctriques de carbó es van reduir un 11% el 2016
Les emissions de les centrals elèctriques de carbó europees es van reduir un 11% el 2016. Gairebé la meitat de la caiguda va correspondre al Regne Unit, amb una impressionant disminució de el 58%. També es van registrar grans caigudes a Espanya (-27%), Grècia (-21%) i Itàlia (-17%).
Els dos majors contaminadors de carbó van registrar reduccions més petites: les emissions de les centrals alemanyes de carbó van caure només el 4%, i les de Polònia només un 1%. Fins i tot des del 2010, les variacions de tots dos països han estat petites: -5% per a Alemanya i -7% per Polònia.

Les 10 centrals tèrmiques europees que més van contaminar el 2016

La caiguda de les emissions de les centrals elèctriques de carbó la va liderar el Regne Unit, amb una caiguda el 58%
El Regne Unit va reduir les emissions de les seves centrals elèctriques de carbó un 58% el 2016, i un 71% des de 2010. Gairebé totes les plantes de carbó del Regne Unit han patit un col·lapse en generació gràcies a la baixa del preu del carboni del Regne Unit, des de les 18 lliures / tona fins als 5 euros del preu de les ETS de la UE. Les dues úniques plantes de carbó que no han registrat una caiguda significativa són Aberthaw (tot i la decisió del Tribunal de Justícia Europeu pels seus nivells il·legals d'emissions de NOx) i la de Kilroot, a Irlanda del Nord, que no està coberta per l'acord de tancament de les plantes de carbó de Gran Bretanya.

Les 10 centrals tèrmiques europees que més van contaminar el 2016

Però les plantes elèctriques de carbó segueixen representant el 39% del total de les emissions de ETS de la UE
Les 280 centrals elèctriques de carbó, d'un total de 13.000 instal·lacions amb emissions ETS de la UE, van ser responsables del 39% de les emissions totals de MTS en 2016. Els polítics han de donar prioritat a la reducció d'emissions de les centrals elèctriques de carbó, les alternatives són conegudes i més barates que mai.
El Regne Unit ha demostrat com es pot reduir l'impacte de les emissions del carbó. Les emissions de carbó eren el 54% de les emissions de ETS del Regne Unit el 2012, i el 2016 es van reduir a només el 18% de les seves emissions d'ETS.

La importància de les centrals de carbó és molt diferent a cada país. Aquest gràfic mostra quin percentatge de les emissions de MTS provenen de centrals elèctriques de carbó.

Les 10 centrals tèrmiques europees que més van contaminar el 2016

No obstant això, 7 de les 10 centrals més contaminants d'Europa són plantes de lignit alemanyes
Com sempre, el Top Ten dels 13.000 contaminadors europeus està integrat per centrals elèctriques de carbó de lignit o carbó dur. Tot i això, els deu majors contaminadors han registrat reduccions inferiors a la mitjana de les centrals de carbó de la UE, que ho van fer en un 11%.
Això es deu a les centrals elèctriques de lignit, especialment a Alemanya, continuen funcionant gairebé 24 hores al dia, durant els set dies de la setmana.
Els nous propietaris de les plantes de lignit de Vattenfall - LEAG de EPH - continuen amb la seva falta de transparència, i no han publicat les seves emissions de 2016. Així, les 10 centrals de carbó més contaminants d'Europa són les següents:

Les 10 centrals tèrmiques europees que més van contaminar el 2016

1.- Belchatow. 5.354 MW. Polònia. 34,9 Milions de tones (Mt) de C02

Les 10 centrals tèrmiques europees que més van contaminar el 2016

La central elèctrica de Bełchatów és una gran central de lignit 5.354 MW situada a prop Bełchatów, a Łódź, Polònia. És la major central tèrmica d'Europa i la tercera major central elèctrica de combustibles fòssils al món. La planta produeix 27-28 TWh d'electricitat a l'any, equivalent al 20% de la generació total d'energia a Polònia. La central és propietat i està operada per PGE GIEK Oddział Elektrownia Bełchatów, filial de Polska Grupa Energetyczna.
El 2011 va ser encarregada una nova unitat de 858 MW i la capacitat total instal·lada es va elevar a 5.053 MW. La nova unitat compta amb un índex d'eficiència d'aproximadament el 42%, que està contribuint a la reducció de consum de combustible i les emissions en comparació amb les unitats existents. La unitat va ser construïda per Alstom. Alstom també ha dut a terme la modernització de les parts baixes de pressió en les 12 turbines. El 8 d'abril de 2009, PGE i Alstom van signar un contracte per modernitzar la unitat. En l'actualitat es planeja la modernització d'altres unitats, de manera que la potència instal·lada podria quedar fixada en 5.474 MW a partir de d'aquest any.
El 2007, el Fons Mundial per a la Naturalesa la va classificar com la onzena central més contaminant d'Europa a causa de les emissions de diòxid de carboni de 1,09 kg per kWh d'energia produïda, i la més alta emissora absoluta de CO2, amb 30, 1 milions de tones emesos a l'any. Al juliol de 2009, la instal·lació va rebre el títol de major contaminador de carboni a la Unió Europea per Sandbag Climate Campaign, una organització sense ànim de lucre amb seu a Londres. L'informe va indicar que la instal·lació va produir 30,8 milions d'tones de CO2 el 2008, i després de la posada en marxa de la nova unitat, tota la capacitat de generació haurà augmentat en un 20%.
A l'abril de 2014, la Comissió Europea va classificar a la central elèctrica de Bełchatów com la planta d'energia que afecta més al clima a la Unió Europea, amb unes emissions de CO2 d'aproximadament 37,2 milions de tones el 2013. En l'edició de 2016, encapçalava la classificació amb l'emissió de 34,9 milions de tones de C02.

2.- Neurath. 4.300 MW. Alemanya. 31,3 Mt

Les 10 centrals tèrmiques europees que més van contaminar el 2016

La central elèctrica de Neurath és una planta de lignit que es troba a Neurath, al sud de Grevenbroich, Rin del Nord-Westfàlia, Alemanya. La central consta de set unitats i és propietat de RWE.
La central serveix principalment com una estació d'energia de càrrega base. Es compon de set unitats amb una potència total de 4.300 MW. Les dues últimes unitats, de 1.100 MW cadascuna, estan realitzades amb tecnologia de sistemes optimitzada i tenen una eficiència del 43% i la capacitat d'adaptar ràpidament als canvis en la demanda d'energia. L'enginyeria va ser duta a terme per Alstom, que també va ser el proveïdor de les turbines de vapor. El consorci que subministra generadors de vapor va ser dirigit per Babcock-Hitachi Europe. GEA Group va construir les torres de refrigeració. Els costos de construcció van ser de 2.600 milions d'euros.
La central de Neurath és la segona central tèrmica de carbó més contaminant d'Europa, amb un total de 31,3 milions de tones de CO2 emeses el 2016.

3.- Niederaussem. 3.864 MW. Alemanya. 24,8 Mt.

Les 10 centrals tèrmiques europees que més van contaminar el 2016

Niederaussem és una estació elèctrica de lignit en el cercle Bergheim Niederaussem / Rhein Erft, propietat de RWE. Està composta de nou unitats, que van ser construïdes entre 1963 i 2003. Té una capacitat de producció total de 3.864 MW i una capacitat neta de 3.627 MW. D'acord amb un estudi publicat al maig de 2007 per la WWF, la central elèctrica de Niederausem és la tercera pitjor estació d'energia a Europa en termes de la relació de l'eficiència energètica i les emissions de CO2.
La central va començar a construir-se el 1960 amb dues unitats de 150 MW. La central va començar a produir electricitat el 1963. En els anys que van seguir, la central es va ampliar per donar una potència de 2.700 MW que van participar vuit unitats en total. La sortida s'ha incrementat des de 1994 a 2. 840 MW a través de mesures que milloren l'eficiència de les turbines (retrofit). RWE ha invertit a la central 1.200 milions d'euros. Avui és la tercera central més contaminant d'Europa amb unes emissions de 24,8 milions de tones de CO2.

4.- Jaenschwalde. 3.000 MW. Alemanya. 23,3 Mt.

Les 10 centrals tèrmiques europees que més van contaminar el 2016

La central tèrmica és a prop del poble de Jänschwalde a Brandenburg, a la frontera entre Alemanya i Polònia. L'estació elèctrica de lignit té una capacitat instal·lada de 3.000 MW i consta de sis unitats de 500 MW. És la segona planta de carbó més gran en funcionament a Alemanya i és propietat de la companyia estatal sueca Vattenfall.
La central va ser construïda entre 1976 i 1989. Entre la reunificació alemanya i mitjans de 1990, es va adoptar la tecnologia mediambiental moderna, fent possible una major eficiència. Tot i això, la central té la cinquena més baixa proporció d'eficiència d'energia i l'emissió de CO2 a Europa, segons un estudi realitzat per la WWF.
A plena càrrega, la central elèctrica crema aproximadament 80.000 tones de lignit al dia, a raó d'un quilogram de carbó marró per cada quilowatt-hora d'energia elèctrica que es produeix. La producció anual de la planta és d'uns 22 TWh. És la quarta planta tèrmica més contaminant d'Europa amb unes emissions de 23,3 milions de tones de CO2.

5.- Weisweiler. 2.457 MW. Alemanya. 18,7 Mt

Les 10 centrals tèrmiques europees que més van contaminar el 2016

La central elèctrica Weisweiler està situada prop de la ciutat de Eschweiler, a la zona minera del Rhin. La història d'aquesta central, de la qual és propietària RWE, es remunta a principis del segle XX, amb l'inici de l'extracció de lignit a 1909. Però no és fins a 1914, quan comença a generar electricitat la primera central elèctrica de lignit a Weisweiler, fins al seu tancament el 1975.
És el 1975 quan s'encarreguen les vuit unitats, i a mitjans dels anys vuitanta, totes les unitats estaven equipades amb sistemes de dessulfuració de gasos de combustió (FGD) i les seves calderes convertides amb l'objectiu de reduir les emissions d'òxids de nitrogen (NOx ), treball que es va completar el 1989.
El 2006/2007, RWE Power AG encarregar comercialment dues turbines de gas de farciment en les unitats de 600 MW G i H de la planta de Weisweiler. Tenen una potència neta de 190 MW cadascuna. Les turbines de gas de farciment són un suplement eficient d'energia per a la generació d'electricitat de la planta de lignit.
Mitjançant l'explotació de la calor residual de les dues turbines de gas a les unitats de lignit G i H, la sortida elèctrica es pot elevar a 80 MW cadascuna. El vapor extret prèviament de les turbines de les unitats de lignit per escalfar l'aigua d'alimentació està, a més, disponible per generar electricitat.
La planta de Weisweiler és la cinquena que més contamina d'Europa, i va emetre 18,7 milions de tones de CO2 el 2016.

6.- Schwarze Pumpe. 1.600 MW. Alemanya. 12.2 Mt.

Les 10 centrals tèrmiques europees que més van contaminar el 2016

La central tèrmica de Schwarze Pumpe és una moderna central termoelèctrica situada al districte homònim de la ciutat de Spremberg, a l'est d'Alemanya. Consta de dos grups de 800 MW de potència cadascun i utilitza el carbó de lignit com a combustible. Va entrar en servei el 1997 i la seva construcció va ser duta a terme per Siemens AG. És propietat de l'empresa elèctrica sueca Vattenfall. El seu generador de vapor té una alçada de 161 metres, i en la part superior té una plataforma d'observació.
La central de Schwarze Pumpe va ser planificada per una societat constituïda per les empreses Vereinigte Energiewerke AG (VEAG) i Energiewerke Schwarze Pumpe AG (ESPAG). El projecte li va ser concedit a la multinacional Siemens AG, que s'encarregaria de la seva construcció, signant-se el corresponent contracte el 13 de febrer de a 1992.
El 2006 va començar la construcció a la central d'una planta pilot de captura de CO2, un sistema que elimina les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera. La planta va ser posada en marxa al setembre de 2008 i és la primera al món d'aquestes característiques. Es tracta d'un prototip que està previst que pugui ser aplicat en futures plantes d'energia a gran escala.
El 2008 va esdevenir la central pionera al món a utilitzar el sistema de captura i emmagatzematge de carboni (CCS). Tot i això, és la sisena planta de carbó europea que més contamina amb unes emissions de 12,2 milions de tones de CO2 el 2016.

7.- Kozienice. 2.820 MW. Polònia. 12 Mt

Les 10 centrals tèrmiques europees que més van contaminar el 2016

La central elèctrica de Kozienice és una central tèrmica de carbó situada a Świerże Górne, prop Kozienice, a Polònia. Actualment és la segona central més gran de Polònia amb una capacitat instal·lada de 2.820 MW.
La planta de Kozienice, en marxa des de 1972, és la segona central elèctrica de carbó més gran de Polònia i la primera en capacitat de producció. Des de 2012 s'està construint una nova unitat d'energia, que amb 1.075 MW, incrementarà la producció nacional d'energia prop d'un 5%, i que s'ha de posar en marxa aquest 2017. Pels danys causats a la salut i el medi ambient és la setena central més contaminant d'Europa, amb unes emissions de 12 milions de tones de CO2.

8.- Boxberg. 2.575 MW. Alemanya. 10,8 Mt

Les 10 centrals tèrmiques europees que més van contaminar el 2016

La central elèctrica Boxberg és una planta de lignit amb quatre unitats operatives situada prop de Weiswasser, a Saxònia, Alemanya. Des de finals del 1990, la seva capacitat és de 1.900 MW i va ser adquirida per Vattenfall Europe, una subdivisió de Vattenfall, el 2001.
Igual que la central elèctrica de Jänschwalde i la de Schwarze Pumpe, la central Boxberg va ser construïda en un lloc envoltat de mines a cel obert. La primera unitat es va construir el 1966. A la dècada de 1980 hi havia 14 unitats amb una producció acumulada de 3.520 MW.
Després que la reunificació alemanya dotze unitats (210 MW cadascun) es van apagar, i dues, de 500 MW cadascun, van ser modernitzades. A mitjans de la dècada de 1990, es va construir una nova unitat de 900 MW, a la qual se n'hi va afegir una altra de 675 MW el 2012.
La central actual és la vuitena més contaminant d'Europa amb un total de 10,8 milions de tones de CO2 emeses el 2016.

9.- Lippendorf. 1.870 MW. Alemanya. 10,3 Mt.

Les 10 centrals tèrmiques europees que més van contaminar el 2016

La central elèctrica de Lippendorf és una planta de lignit situada al municipi de Neukieritzsch, prop de Leipzig, a Saxònia, Alemanya. La planta d'energia és propietat i està operada per Vattenfall Europe.
L'antiga central elèctrica de Lippendorf va ser construïda entre 1964 i 1968 amb quatre unitats i un total de 600 megawatts (MW) de potència. La vella central va ser donada de baixa el 2000, quan la nova central va entrar en funcionament. La nova central es va instal·lar entre 1997 i 2000, donant lloc a una moderna planta d'energia que té dues unitats amb una capacitat de 934 MW cadascuna. La planta també té una capacitat de 300 MW. Aquest va ser el major projecte de construcció privada a Saxònia en el seu dia.
La central actual és la novena més contaminant d'Europa amb un total de 10,3 milions de tones de CO2 emeses a 2016.

10.- Torrevaldaliga Nord. 1.980 MW. Itàlia. 10,2 Mt.

Les 10 centrals tèrmiques europees que més van contaminar el 2016

La central Torrevaldaliga Nord és una central termoelèctrica d'Enel, alimentada per carbó i que compta amb tres grups de 660 MW de vapor produït per la combustió de carbó polvoritzat en calderes supercrítiques, amb una capacitat total de 1.980 MW.
La planta està situada a la ciutat de Torrevaldaliga, prop de ciutat de Civitavecchia. Des de 2003, quan va començar la seva conversió tecnològica, el sistema actual substitueix a la planta de fuel anterior.
Actualment, després de la renovació de les lleis ambientals integrades locals que es va produir durant 2013, el centre de Torrevaldaliga Nord funciona durant 7.500 hores a l'any i crema 4.500 milions de tones / any de carbó i 150 milions SM3 de gas natural per a les fases d'arrencada.
La central és la desena planta més contaminant d'Europa amb un total de 10,2 milions de tones de CO2 emeses a 2016.


Font: El Periódico de la Energia
This post first appeared on Getting Smarter And Smarter..., please read the originial post: here

Share the post

Les 10 centrals tèrmiques europees que més van contaminar el 2016

×

Subscribe to Getting Smarter And Smarter...

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×