Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Prova en viu d'un switch genèric monitoritzant trànsit real de clients

En un futur no molt llunyà, quan parem un cotxe amb funció de conducció autònoma, el més probable és que el vehicle estigui connectat a la Xarxa. I que aquesta connexió de xarxa sigui més que ràpida. El cotxe haurà de comptar amb una monitorització fiable i en temps real de les dades que flueixen del propi vehicle a la xarxa, i de tots els altres vehicles en moviment al seu voltant. Si el cotxe rep una instrucció per apagar-se, per aturar-se o accelerar, ha de quedar clar que l'ordre de comandament ha estat enviada i rebuda.
El nivell de granularitat en els paquets de dades telemètriques necessàries per a aquests usos, serà encara més crític a mesura que altres aplicacions similars en temps real vagin sorgint.
La nova família de switches genèrics White box que va provar AT & T fa uns mesos pot ajudar a fer d'això una realitat. Els enginyers de l'operadora van completar amb èxit el 28 de març passat el que es pot considerar com una primícia en la indústria de telecomunicacions: Proves de camp en viu d'un switch genèric multi-proveïdor de programari obert transmetent trànsit real de clients. El que això significa és que AT & T utilitza un sistema operatiu de xarxa obert, comú i uniforme a través de diversos proveïdors de xips per construir un equip de xarxa que compleixi amb les nostres estrictes necessitats de dades en el món real.
Les proves de camp i equips usats van oferir un alt rendiment en la telemetria gestionada per la plataforma ECOMP d'AT & T per monitoritzar el trànsit entre Washington DC i San Francisco. Encara s'està en una fase incipient del procés, la telco considera que aquesta tecnologia podria accelerar la innovació en pràcticament qualsevol dispositiu que requereixi connectivitat. És com quan es van habilitar noves aplicacions o, fins i tot, noves indústries una vegada que va arribar la localització i navegació fiable de GPS per a telèfons intel·ligents.
Però, a més, aquesta capacitat de programari no està limitada per una plataforma de maquinari específica. Es poden enviar paquets amb el mateix programari independentment del xip que estiguem utilitzant.
La creació d'aquest switch genèric ha estat el resultat d'un intens treball d'equip. Diverses companyies visionàries han ajudat a AT & T a donar-li vida. Barefoot Networks, Broadcom, Delta Electronics, Edgecore Networks, Intel, i SnapRoute van proporcionar el maquinari estandarditzat i el programari de codi obert per crear aquests nous switches de xarxa.

Prova en viu d'un switch genèric monitoritzant trànsit real de clients

El switch Agema AGC7648A de Delta incorpora xips de silici de Broadcom Qumran i el sistema operatiu de xarxa d'SnapRoute en una de les localitzacions.
En una segona ubicació es van instal·lar sistemes Wedge 100BF de Edgecore usant silici Tofino 6.5 Tb / s de Barefoot, usant el sistema de codi obert P4 per realitzar la commutació i enrutament estàndard i la funcionalitat de telemetria In-band Network Telemetry (INT). El sistema operatiu de xarxa oberta FlexSwitch de SnapRoute va ser utilitzat com a capa de control i sistema operatiu unificant.
Els processadors basats en arquitectura Intel van executar el sistema operatiu de SnapRoute gestionant els xips Barefoot i Broadcom així com els diferents interfícies dels equips.
"Estem en els primers passos d'aquest procés, però ja veiem un enorme potencial per augmentar la velocitat de la innovació, disminuir els costos i, el més important, mantenir-se a l'avantguarda de les necessitats dels nostres clients", afirma Andre Fuetsch, president d'AT & T Labs i Chief Technology Officer d'AT & T. "Amb aquesta prova, vam passar d'utilitzar switches tradicionals de la mida de diversos refrigeradors a un xip que literalment cap al palmell de la mà. Creiem que el maquinari genèric jugarà un important paper en el futur de les xarxes de telecomunicacions".
Clarament és necessari un switch més eficient. El trànsit de dades a la xarxa mòbil de la companyia ha crescut en més de 250.000% des del 2007. Els cotxes amb funció de conducció autònoma, la realitat augmentada i la realitat virtual i moltes coses més, s'incrementaran aquests números a mesura que noves tecnologies d'accés com 5G estiguin disponibles.

Prova en viu d'un switch genèric monitoritzant trànsit real de clients

Aquests nous switches estan estretament integrats amb la plataforma ECOMP d'AT & T. Recentment va lliurar ECOMP a la fundació Linux per incorporar-lo com a font oberta a la plataforma d'automatització de xarxa oberta Open Network Automation Platform (ONAP). La indústria està adoptant ràpidament la ONAP com a plataforma estàndard de orquestració de xarxes centrades en programari. També està utilitzant el paquet de programari Torc en aquests swicthes desenvolupat internament.
Addicionalment, AT & T està explorant opcions de maquinari genèrics per a altres equips de xarxa. Una àrea que està provant és la de reemplaçar els routers propietaris en les seves estacions base de mòbils amb routers basats en maquinari genèric. La companyia considera que pot augmentar dràsticament la capacitat de cada torre, mantenint els costos sota control. Això és una cosa molt important considerant que la xarxa d'AT & T és altament distribuïda, amb més de 5.000 oficines centrals i 60.000 torres.
"Els entorns oberts, com Linux, aprofiten les contribucions de la comunitat per crear i dissenyar nous sistemes operatius d'alt rendiment. De la mateixa manera, l'ecosistema de xarxes ha arribat a un punt d'inflexió semblant", afirma Chris Rice, vicepresident sènior d'arquitectura i disseny de Xarxa a AT & T. "Això ens permet construir un nou paradigma de xarxes, que desagrega el maquinari i el programari per aconseguir una major simplicitat i oferir major rendiment i velocitat d'innovació".

Font: RedesTelecom


This post first appeared on Getting Smarter And Smarter..., please read the originial post: here

Share the post

Prova en viu d'un switch genèric monitoritzant trànsit real de clients

×

Subscribe to Getting Smarter And Smarter...

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×