Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

CITE City, la ciutat futurista que no tindrà cap habitant

Una Ciutat que només serà un simulacre de ciutat: mai no hi residirà ningú, sinó que es posaran a prova nous sistemes de gestió de l'energia, xarxes sense fils de pròxima generació, sistemes de control del trànsit i altres fites tecnològiques, com ara un tipus inodors que tiren de la cadena automàticament o vehicles de conducció automàtica.

Les tecnologies de les 'smart cities'

Cite City, la ciutat futurista que no tindrà cap habitant

CITE City (Centre for Innovation, Technology and Testing) estarà situada a Nou Mèxic (Estats Units), molt a prop de Hobbs, i serà una ciutat clònica de Rock Hill, una ciutat de veritat de Carolina del Sud, amb folgança suficient (40 quilòmetres quadrats) com per a albergar 35.000 habitants.
Disposarà de carrers, cases, hospital, col·legis, etcètera. CITE, però, romandrà totalment despoblada, com una ciutat fantasma, una ciutat fantasma equipada amb uns avenços tecnològics que encara trigaran unes dècades a arribar a les nostres ciutats.
La proposta existeix des de 2011 però es va haver d'endarrerir a causa del sorgiment de diversos contratemps, incloent una decisió del govern de Barack Obama de declarar els terrenys escollits inicialment per a l'obra com a part d'un Monument Nacional. Cosa que va obligar a buscar una nova localització. Global Pegasus espera que el projecte generi 350 llocs de treball directes i uns 3.500 d'indirectes a Nou Mèxic.

Cite City, la ciutat futurista que no tindrà cap habitant

Els promotors de CITE City asseguren que es tracta d'un laboratori a escala real, que no estarà habitat i que és de propietat privada, les empreses podran provar els seus nous productes sense les restriccions que tindrien en una ciutat real.
A una altra escala, CITE City recorda aquesta recreació de poble nord-americà que també es va construir a Nou Mèxic per tal provar, el 1945, una bomba atòmica semblant a la que més tard es llançaria sobre Hiroshima i Nagasaki.
En definitiva, un experiment molt més important del que sembla tenint en compte que les ciutats no deixen de créixer en població: la gent, cada vegada més, s'està apinyant en grans ciutats: Tòquio i els seus voltants concentren, per exemple, 36 milions d'habitants; al centre de Bombai n'hi resideixen uns 12 milions.

Font: Alakeciencia


This post first appeared on Getting Smarter And Smarter..., please read the originial post: here

Share the post

CITE City, la ciutat futurista que no tindrà cap habitant

×

Subscribe to Getting Smarter And Smarter...

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×