Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Camions elèctrics per les carreteres de Suècia

La creixent preocupació mediambiental sorgida a Europa en les últimes dècades, va motivar als governs a posar en marxa una sèrie de normatives per limitar i reduir Les Emissions contaminants dels vehicles a motor, especialment, les dels més pesats.

Camions elèctrics per les carreteres de Suècia

La Agència Internacional d'Investigació sobre el Càncer adverteix que el gasoil, combustible de la majoria de vehicles pesants, és més contaminant que la gasolina. De fet, els camions d'alt tonatge generen el 50% de les emissions d'òxids de nitrogen (NOx), partícules que poden causar malalties respiratòries, cardiovasculars i altres problemes de salut. A més, aquest tipus de transport emet grans quantitats de gasos d'efecte hivernacle (GEH), causants del canvi climàtic.

Camions elèctrics per les carreteres de Suècia

D'altra banda, segons l'últim estudi de l'Agència Europea de Medi Ambient (AEMA), la contaminació produïda pels vehicles per al transport de mercaderies costa entre 43.000 i 46.000 milions d'euros a l'any als estats de la Unió Europea.
A causa d'aquestes dades, l'1 de gener d'enguany, es va aprovar la nova normativa europea per a la reducció de la contaminació a les ciutats. L'anomenada Euro 6 obliga els fabricants de camions a oferir als clients motors menys contaminants. Aquesta reglamentació preveu reduir a la meitat les emissions de partícules i un 80% les emissions d'òxid de nitrogen.

Camions elèctrics per les carreteres de Suècia

Els vehicles elèctrics són una de les opcions més interessants per substituir els transports amb motor de combustió interna. No produeixen emissions contaminants i això els fa especialment interessants a les zones urbanes. Entre les seves característiques, destaca:

• És totalment silenciós: no té un motor d'explosió, cosa que disminueix el nivell de decibels a les ciutats.

• Estan alimentats per bateria. La recàrrega es fa a través de la connexió a la xarxa elèctrica. Aquesta recàrrega es podria dur a terme a la nit, aprofitant el temps que els vehicles dormen en els aparcaments.

• Afavoreixen l'ús d'energia neta i molt eficient gràcies a l'electricitat.

Els camions elèctrics ja són una realitat. Suècia ha apostat pels beneficis que pot aportar aquest tipus de transport i ha posat en marxa un projecte pilot organitzat per Scania amb tecnologia de Siemens. Els camions incorporen un pantògraf en els seus sostres que connectaria directament amb una xarxa de catenàries que proporcionarien electricitat als vehicles d'alt tonatge. Gràcies a això, s'aportaria l'energia suficient perquè funcionessin sense usar combustibles fòssils.

Camions elèctrics per les carreteres de Suècia

El sistema híbrid de Scania pot ser alimentat, a més de per cables, per inducció. Això facilita el transport dels camions a les carreteres que no puguin instal·lar la xarxa de catenàries.
Suècia pot convertir-se així en el primer país a comptar amb carreteres elèctriques i ser un exemple a seguir per reduir les emissions contaminants i tenir un futur més sostenible.

Font: Siemens


This post first appeared on Getting Smarter And Smarter..., please read the originial post: here

Share the post

Camions elèctrics per les carreteres de Suècia

×

Subscribe to Getting Smarter And Smarter...

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×