Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Dy kafe në ditë rrezikojnë shtatzaninë

Konsumimi i kafeinës gjatë shtatzënisë tek gratë mund të çojë në një abort të mundshëm. Ekspertët thonë se konsumimi i dy kafeve në ditë e rrit akoma më tepër këtë rrezik.

Ajo çka vlen të theksohet është se ky rrezik është potencial edhe nëse kafeina konsumohet nga të dy palët, pra jo vetëm nga gratë. Kjo vjen si pasojë e spermatozoideve që transmetohen gjatë aktit tek partnerja.
Gratë të cilat kanë një shtatzëni të hershme kanë më shumë shanse për të dështuar.

Ato të cilat konsumojnë multivitamina para dhe pas shtatzënisë e ulin deri diku rrezikun.

Shkencëtarët në Institutin Kombëtar të Shëndetit vunë gjithashtu në dukje se gratë që pijnë dy pije me kafeinë gjatë shtatë javëve të para të shtatzënisë, kanë më shumë gjasa për të abortuar.

Ata rekomandojnë që çiftet të ulin konsumin e kafeinës,në momentin që planifikojnë të bëjnë një fëmijë.This post first appeared on Lajmi Fundit Nga Shqiperia| Lajme Nga Futbolli| Lajmet Shqip Nga Kosova, please read the originial post: here

Share the post

Dy kafe në ditë rrezikojnë shtatzaninë

×

Subscribe to Lajmi Fundit Nga Shqiperia| Lajme Nga Futbolli| Lajmet Shqip Nga Kosova

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×