Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ja shteti që e ka me pagesë aplikacionin e Facebookut

Në botë në këto momente ekziston një shteti i vetëm në botë, i cili aplikacionin e Facebookut e ofron vetëm nëpërmjet pagesës. Dhe nuk bëhet fjalë për një shtet dosido, por pë një ndër më të mëdhenjtë, një superfuqitë ekonomike.

Rregullatori i telekomit në Indi ka bllokuar aplikacionin pa pagesë të ‘Facebook’ duke e hequr atë nga bazat e shërbimit të internetit. Vendimi është marrë në kuadër të projektit kombëtar për neutralitetin e internetit dhe shmangien e favorizimeve. Skema e re ofron qasje pa pagesë vetëm për një numër të kufizuar faqesh në internet.

Megjithatë, kjo masë është kundërshtuar nga përkrahësit e neutralitetit të internetit, me argumentimin se ofruesit e të dhënave nuk duhet të favorizojnë disa shërbime mbi të tjerat. Shërbimet që ofrohen falas janë lajmet e motit, BBC, Wikipedia dhe disa faqe shëndetësore. Kjo mund të sjellë uljen e përdoruesve të ‘Facebook’, pasi India përbën mbi 20 për qind të përdoruesve në nivel global.This post first appeared on Lajmi Fundit Nga Shqiperia| Lajme Nga Futbolli| Lajmet Shqip Nga Kosova, please read the originial post: here

Share the post

Ja shteti që e ka me pagesë aplikacionin e Facebookut

×

Subscribe to Lajmi Fundit Nga Shqiperia| Lajme Nga Futbolli| Lajmet Shqip Nga Kosova

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×